Persquotes Patrick Laureij - Bunker Theaterzaken
DELEN

Persquotes Patrick Laureij

Dekking Hoog

De Volkskrant (****): ‘Hij blijkt een fijnbesnaarde stand-upcomedian te zijn, die zijn onderwerpen telkens van originele invalshoeken voorziet. Hij zorgt voor hilariteit met verhalen over afkoelen in de Hema, blozen in de klas en een roos kopen voor je vriendin. Het contrast tussen stoer en gevoelig wordt gretig uitgespeeld. (…) Het is geraffineerde comedy en ontroering ineen.

Theaterkrant (***): Laureij zegt het recht voor zijn Rotterdamse raap.

NRC (***): Dekking Hoog bestaat uit een reeks korte blokken over een jongen die „gozer” wil worden genoemd, zeer hoorbaar uit Rotterdam-Zuid komt, een geoefend kickbokser is en al eens vast heeft gezeten omdat hij zijn handen niet thuis kon houden. De passages die daarover gaan, zijn tegelijk de beste. Laureij weet zijn verhalen schilderachtig op te dissen, met komische hyperbolen en de logica van iemand die op straat heeft geleerd te overleven. De onderdrukte agressie die daar doorheen schemert, schept spanning.”

Telegraaf (***): (…)Tegelijkertijd is deze comedian een ruwe diamant waar je zeker niet teveel de scherpe randjes van moet wegslijpen. Want Laureij moet vooral zijn authentieke zelf blijven en zijn verfrissende geluid laten horen.”