Diederik van Vleuten te gast bij DWDD over documentaire 'Het was Oorlog'
DELEN

Terugkijken: Diederik van Vleuten bij DWDD over ‘Het was oorlog’

Vanaf 27 januari zendt Omroep Max de vierdelige serie ‘Het was oorlog’ uit. De presentatie ligt in handen van Diederik van Vleuten.

 

Het was oorlog

Diederik van Vleuten portretteert mensen die betrokken waren bij de Tweede Wereldoorlog. De portretten lopen uiteen van slachtoffers naar daders, van goed naar fout en het veelkleurige gebied daartussen. Aan de verhalen ligt gedegen historisch onderzoek ten grondslag. Hierdoor ontstaat niet alleen een duidelijk beeld van de betreffende personen, maar ook een dieper inzicht in allerlei aspecten van die veelbewogen tijd.

Van Vleuten bezoekt de plekken waar deze oorlogsverhalen hebben plaatsgevonden. Zoals de Biesbosch, van waaruit verzetsman Joop Hollebrands geallieerde piloten naar bevrijd gebied bracht. Voor het voormalige huis van bewaring in Leeuwarden, vertelt Joop het verhaal van verzetsman Gerard Reeskamp. Gerard Reeskamp was daar betrokken bij de bevrijding van meer dan vijftig gevangenen. Hij werd na de oorlog veroordeeld voor betrokkenheid bij een fataal verlopen overval uit de bezettingperiode.

DWDD

Op woensdag 25 januari gaf Diederik van Vleuten bij De Wereld Draait Door tekst en uitleg over deze serie.
Bekijk het fragment hier terug:

 Theater

Diederik is t/m 10 april in de theaters te zien met zijn bejubelde voorstelling Mijn nachten met Churchill.
Klik HIER voor de speellijst.