Erik van Muiswinkel te gast bij de TinekeShow - Bunker Theaterzaken
DELEN

Erik van Muiswinkel te gast bij de TinekeShow

Op maandag 20 maart om 13:30 uur is Erik van Muiswinkel te horen op Radio 5 bij de TinekeShow.

TinekeShow

De TinekeShow is elke werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur te beluisteren op Radio 5 Nostalgia. Het is één van de best beluisterde radioprogramma’s op Radio 5 waarbij Tineke de Nooij om 13:00 uur een gast ontvangt. Op 20 maart is dat: Erik van Muiswinkel.

Gemist? Klik hier voor het fragment.

Erik van Muiswinkel

Cabaretier Erik van Muiswinkel is bekend van zijn komische imitaties van onder andere Willem Oltmans, Harry van Raaij en Anton Geesink bij Kopspijkers en Koefnoen. Erik heeft voorstellingen gemaakt met Diederik van Vleuten en Justus van Oel (Zak en As), maar nu speelt hij zijn vijfde solovoorstelling voorstelling De Olieworstelaar. Deze voorstelling is  t/m 11 mei te zien in theaters door heel Nederland. Kijk hier voor alle tourdata en locaties.

De pers over De Olieworstelaar:

NRC:Van Muiswinkel: Rake grappen
“Van Muiswinkel is een persoonlijkheid die zijn gehoor soepel meeneemt. Kritisch is hij tussendoor ook volop: over de feilbaarheid van principes, over gebrekkige zelfkennis.  (…) Cabaret waar je lang over napraat.”

Leidsch Dagblad: Erik van Muiswinkel treft doel met zowat ieder woord
“Er is eindelijk weer cabaret te zien dat cabaret mag heten. Gerijpt in het vak, gaat Erik van Muiswinkel in ‘De Olieworstelaar’ los op alles wat deze maatschappij en ook hem in beroering brengt. Helemaal alleen en zonder liedjes is hij een uur en drie kwartier aan het woord en zowat elk woord treft doel en ontregelt menig maatschappelijk debat.

Volkskrant:
“(…) Van Muiswinkel toont zijn literaire gave en de kunst om zijn publiek in te palmen. [..]”

Trouw:
“Van Muiswinkel kan het ook alleen af, met zijn charismatische, beheerste manier van voordragen.“

Dagblad van het Noorden:
“Erik van Muiswinkel op z’n best. “Een treffend, genuanceerd en kritisch verteller, die niet vonnist maar weloverwogen argumenteert.”