Lenette van Dongen speelt hoofdrol in theatervoorstelling Vamos! - Bunker Theaterzaken
DELEN

Lenette van Dongen speelt hoofdrol in theatervoorstelling Vamos!

Samen met Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon, speelt Lenette van Dongen de hoofdrol in de nieuwe theatervoorstelling Vamos! Deze voorstelling, geïnspireerd op tv-programma’s als Het roer om en Ik vertrek, gaat op 1 oktober in première in De La Mar Theater in Amsterdam.

Vamos!

De voorstelling gaat over drie dames die Nederland verlaten om een bed and breakfast te starten in Andalusië, zonder een woord Spaans te spreken. Deze musicalcomedy, onder regie van Martin Michel, bevat veel herkenbaar (leed)vermaak en liedjes. Het script is van Allard Blom, die eerder onder meer de voorstellingen Body Language en Schone schijn schreef. De muziek is van Jeroen Sleyfer, bekend van producties als Fame en Petticoat. Overige rollen worden vervuld door o.a. Johnny Kraaijkamp, Soy Kroon en Joey Schalker.

Vamos! is t/m 18 maart 2018 te zien in Nederlandse theaters.

“Wie droomt er niet van?! Ik vertrek! Gewoon alles achter je laten en gaan naar waar de zon altijd schijnt”, zegt Lenette. “Ik ga dat doen met kanjers als Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon. Het script van deze voorstelling is ijzersterk. Bevat veel herkenbaar (leed)vermaak en liedjes waarin je de zon voelt schijnen”.

Lenette van Dongen

Lenette speelt met haar elfde voorstelling Tegenwind  t/m 13 mei 2017 door heel Nederland. Deze voorstelling was genomineerd voor de Poelifinario 2016.  Bekijk HIER haar speellijst voor alle tourdata en locaties.

De pers over Tegenwind:

Algemeen Dagblad (****): Lenette van Dongen in de bloei van een nieuw leven

“Lenette van Dongen toont haar publiek een 50-plusser die er mag zijn. (…) Als een van de weinigen in het genre weet Lenette van Dongen haar publiek werkelijk mee te nemen in haar vertelling. Ze neemt de zaal in vertrouwen en schept een aangenaam soort intimiteit, waarin haar verhalen perfect gedijen. Bovendien bezit ze de relativering en zelfspot die nodig zijn om een betrekkelijk serieus thema theatrale lichtheid te geven. Zo is haar geploeter in de tuin – van Dongen ontbeert groene vingers – van hoog hilarisch gehalte (..)Tegenwind, de tiende solovoorstelling van Lenette van Dongen, behoort tot de allerbeste uit haar oeuvre.”

De Telegraaf (****): Rug recht bij ‘Tegenwind’

“Inmiddels is Van Dongen ‘wensloos gelukkig’ en ook dat is duidelijk terug te zien in haar nieuwste programma Tegenwind. (…) Ze stuitert over het podium om al zing-zeggend aan te tonen dat het geluk haar niet is komen aanwaaien en hoe haar bucketlist een fuckitlist is geworden. (…) Met haar flexibele yogalijf kan ze met rechte rug niet alleen haar toekomst, maar ook haar theatertournee vol vertrouwen tegemoet zien.”

NRC (****): Clownerie van Lenette van Dongen

“Lenette van Dongen heeft wel meer terugveroverd. Op zichzelf, want dit is psychoanalytisch cabaret over de worsteling met de eigen identiteit. (…) Van Dongen is gescheiden, verhuisd van de stad naar een dorp en op haar 57ste gelukkiger dan ooit. Dat geluk wil ze delen en daarin slaagt ze volledig. Dit feelgoodcabaret heeft het effect van lichttherapie bij een winterdepressie. (…) Haar behandeling van de ‘bucketlist’ is sleets en in haar navelstaarderij walst ze over de problemen van de wereld heen. Maar daar staan veel mooie zinnetjes, doorleefde verhalen en aanstekelijke clownerie tegenover. (…) Zo gepassioneerd dat je het gelooft bezingt Van Dongen de eigenaardigheden van het dorpsleven, de lol van tuinieren en verbouwen, en een levenslange vriendschap.”