Terugluisteren: Micha Wertheim bij Kunststof - Bunker Theaterzaken
DELEN

Terugluisteren: Micha Wertheim bij Kunststof

Op dinsdag 11 april was Micha Wertheim te gast bij het radioprogramma Kunststof. Hij ging live in gesprek met presentatrice Jellie Brouwer over zijn voorstelling Ergens Anders en zijn nieuwe voorstelling Iemand Anders  Kunststof wordt elke werkdag tussen 19:00 en 20:00 uur uitgezonden op bij de NTR op Radio 1.

Luister hier het fragment terug.

Kunststof

In het programma Kunststof ontvangt de presentator een bekende Nederlander uit de culturele sector. Presentatoren Jellie Brouwer, Petra Possel en Frénk van der Linden interviewen deze bekende Nederlander over zijn leven en werk.

Iemand Anders

Na het succes van zijn voorstelling Ergens Anders is Micha momenteel met de voorstelling Iemand Anders in de theaters te zien. De voorstelling Iemand Anders speelt nog t/m 3 juni. Inmiddels zijn veel voorstellingen uitverkocht. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar in de volgende theaters:

06-05: Posttheater in Arnhem
12-05: Zwolse Theaters in Zwolle
16-05: Theater aan het Spui in Den Haag
17-05: Parktheater in Eindhoven
18-05: Zaantheater in Zaandam
24 t/m 26 + 28 mei: Compagnietheater in Amsterdam
30-05: Toneelschuur in Haarlem

Kijk hier voor de volledige speellijst van Iemand Anders.

Micha Wertheim

Micha toonde zijn liefde voor schrijven al snel als columnist bij De Observant en bij radioprogramma De Avonden van de VPROMaar ook in het theater werd duidelijk dat het een man met ambities was. Zijn schrijfkunsten kwamen samen met zijn podiumkunsten. Na een carrière bij Comedytrain en acht solo voorstellingen is Micha Wertheim bekend geworden als cabaretier die graag verrast. Zijn laatste voorstelling Ergens Anders heeft dan ook gezorgd voor veel uiteenlopende reacties.

De voorstelling leidde tot veel bijval en bewondering van enthousiast, verrast publiek. Maar ook tot verontwaardiging en woede, want (zoals we nu kunnen verklappen) was Micha zelf niet in het theater, maar ergens anders …

Opheldering

Journalist Ron Rijghard van NRC volgde Micha en zijn voorstelling vanaf het begin en plaatste direct na de laatste voorstelling van Ergens Anders, het artikel online die alle geheimzinnigheid opheldert; Hoe Micha Wertheim show gaf zonder zelf te verschijnen.

Iemand Anders

Na Ergens Anders start op 16 maart zijn voorstelling Iemand Anders, deel twee van het tweeluik. Wordt het lachen of heel dramatisch? Gaat het publiek tevreden naar huis of juist zwaar teleurgesteld? Het wordt in ieder geval heel iets anders.

Iemand Anders is van 16 maart t/m 3 juni in de theaters te zien. Kijk hier voor de data en locaties.