Micha Wertheim te gast bij Studio Snugger op NPO Zapp
DELEN

Micha Wertheim te gast bij Studio Snugger

Zondag 2 april  is Micha Wertheim te zien bij Studio Snugger op NPO Zapp. Deze aflevering wordt om 8:25 uur uitgezonden op NPO3. Micha beantwoordt in deze aflevering een vraag van een jonge kijker.

Studio Snugger NPO Zapp

Het kinderprogramma Studio Snugger is elke zondag ochtend te zien op NPO Zapp. In een hoog tempo bespreekt presentator en cabaretier Thomas van Luyn zes onderwerpen uit de wereldoriëntatie. Is het waar of kletspraat?

Micha Wertheim

Micha toonde zijn liefde voor schrijven al snel als columnist bij De Observant en bij radioprogramma De Avonden van de VPRO. Maar ook in het theater werd duidelijk dat het een man met ambities was. Zijn schrijfkunsten kwamen samen met zijn podiumkunsten. Na een carrière bij Comedytrain en acht solo voorstellingen is Micha Wertheim bekend geworden als cabaretier die graag verrast. Zijn laatste voorstelling Ergens Anders heeft dan ook gezorgd voor veel uiteenlopende reacties.

Opheldering

Journalist Ron Rijghard van NRC volgde Micha en zijn voorstelling vanaf het begin en plaatste direct na de laatste voorstelling van Ergens Anders, het artikel online die alle geheimzinnigheid opheldert; Hoe Micha Wertheim show gaf zonder zelf te verschijnen.

Iemand Anders

Na Ergens Anders start op 16 maart zijn voorstelling Iemand Anders, deel twee van het tweeluik. Wordt het lachen of heel dramatisch? Gaat het publiek tevreden naar huis of juist zwaar teleurgesteld? Het wordt in ieder geval heel iets anders.

Iemand Anders is van 16 maart t/m 3 juni in de theaters te zien. Kijk hier voor de data en locaties.

De pers over zijn vorige voorstelling Micha Wertheim voor Zichzelf: 

Volkskrant ★★★★★:  Een duizelingwekkende voorstelling waarin hij het publiek op talloze manieren treitert, uitdaagt en op het verkeerde been zet. Onnavolgbaar en hilarisch. Fabelachtig mooi en uniek.

NRC ★★★★★:  In dit met academisch vernuft opgetrokken spiegelpaleis zet het genie Wertheim ook zichzelf op virtuoze wijze gevangen. Dit is een voorstelling waar je eindeloos op blijft kauwen. Chapeau.

Telegraaf ★★★★★: Geraffineerd kat-en-muisspel. Wertheim sart, treitert, tergt en daagt uit. Voor zichzelf is zo duivels goed, dit moet je gewoon gaan zien.

Trouw ★★★★: Micha maakt een uiterst geraffineerde voorstelling. Een briljant opgezette verhandeling over kunst, leugen en waarheid.

Theaterkrant.nl ★★★★★: Superieure Wertheim leidt publiek in zijn fuik. Deze idiote, ontregelende, treiterende en bizarre zoektocht naar zijn band met zijn publiek steekt fenomenaal in elkaar, kent briljante redeneringen, ontspoort magistraal en heeft een slot om te zoenen.

Parool ★★★★: Micha Wertheim voor zichzelf is een uitdagende, razend knap geconstrueerde zoektocht naar identiteit.