Patrick Laureij genomineerd voor Neerlands Hoop - Bunker Theaterzaken
DELEN

Patrick Laureij genomineerd voor Neerlands Hoop

Patrick Laureij is met zijn voorstelling Dekking Hoog genomineerd voor de Neerlands Hoop 2017! Dat is de cabaretprijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Op 2 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.


De genomineerden

De genomineerden voor de Neerlands Hoop 2017 zijn Patrick Laureij met zijn voorstelling Dekking Hoog, Jan Beuving met Raaklijn en Patrick Nederkoorn met Het komt nu wel heel dichtbij. Maar het blijft nog even spannend wie er met de Neerlands Hoop naar huis gaat. Op maandagavond 2 oktober wordt dit bekend gemaakt in theater Diligentia. Ook de Poelifinario wordt op deze avond uitgereikt.

De jury over Patrick Laureij met Dekking Hoog

‘Ras-Rotterdammer Patrick Laureij vertelt over ‘het leven van de stoep’ in zijn succesvolle debuutvoorstelling. Tijdens zijn jeugd in Rotterdam-Zuid leerde hij goed observeren en met een bijzondere blik naar de wereld kijken. Het natuurlijke komisch talent van Laureij komt goed tot zijn recht in hilarische verhalen. Zijn voordracht oogt spontaan, maar daarachter gaan de timing en techniek schuil van een stand-up comedian die weet wat hij doet.’

De jury

De VSCD-Cabaretjury 2017 bestaat uit voorzitter Jan Gras (directeur Agora Theater & Congrescentrum), Eveline Mol (programmeur, artistiek leider Cameretten), Joris Henquet (journalist), Katja Brenninkmeijer (programmeur De Meerse), Ruud Kuper (oud-directeur Rijswijkse Schouwburg) en Esther Hammink (directeur Theaterhotel Almelo).

Patrick Laureij

Hij won in 2013 de Jury- en publieksprijs van Cameretten, hij speelde meerdere malen op Lowlands en deed een dubbelprogramma met Daniël Arends. Alleen dit jaar speelde hij in het voorprogramma van Theo Maassen. Stond hij met Dekking Hoog met een late night show in Theater Carré en speelde hij drie avonden in het voorprogramma van Anouk in de Ziggo Dome. Op 18 juni speelt hij nog één keer zijn show Dekking Hoog in de uitverkochte poptempel Paradiso.

Patrick Laureij in De Wereld Draait Door