Sander van Opzeeland schrijft film met Theo Maassen
DELEN

Sander van Opzeeland schrijft film met Theo Maassen

Samen met Sander van Opzeeland schreef Theo Maassen zijn regiedebuut Billy. De film wordt deze maand in een aantal bioscopen getoond en is begin volgend jaar op televisie te zien.

Billy

De komedie gaat over de beroemde buikspreker Gerard de Groot en zijn populaire en hondsbrutale buikspreekpop Billy. Het duo komt in een diepe relatiecrisis terecht wanneer Gerard verliefd wordt op de ene vrouw en Billy op een andere.

Cast vol cabaretiers

De Vlaamse acteur Bruno Vanden Broecke speelt buikspreker Gerard de Groot. Aan de film werkten een flink aantal cabaretiers mee, zoals Christine de Boer, Kees van Amstel, Thomas van Luyn en Kim van Zeben.

Sander van Opzeeland

Sander van Opzeeland zit samen met Theo Maassen achter het scenario van de film. Eerder schreef Sander ook al columns voor Spijkers met Koppen en schreef hij mee aan televisieprogramma’s als Dit Was Het Nieuws, Kopspijkers en Koefnoen.

Telefilm

Billy is begin 2018 te zien op NPO 3. De film is onderdeel van een nieuwe reeks Telefilms. Dit zijn voor tv gemaakte speelfilms die inspelen op actuele thema’s. De film is in december als voorpremière in een aantal filmzalen te zien. Vanaf 4 januari draait Billy ook in de bioscoop.