Shows van Lenette van Dongen, Erik van Muiswinkel en Lebbis op tv
DELEN

Shows van Lenette van Dongen, Erik van Muiswinkel en Lebbis op televisie

De voorstellingen van Lenette van Dongen, Erik van Muiswinkel en Lebbis zijn tijdens de kerstvakantie te zien op televisie.

De Olieworstelaar – Erik van Muiswinkel

Na de soepele winstpartijen tegen Barack Obama en kapitein Schettino (2013), neemt hij het in De Olieworstelaar tegen Erik van Muiswinkel op. Een veel geduchter tegenstander. In een reeks schermutselingen over UNESCO, topsport, openbaar sterven, vluchtelingen, China en Theo van Gogh, laat hij zichzelf in honderd hilarische minuten alle hoeken van de ring zien.

De Olieworstelaar: gespierd cabaret van een theatrale mannetjesputter. Stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past. Een grappig, grimmig en uitputtend man tegen man-gevecht waarin Van Muiswinkel zichzelf tegenkomt, het opgeeft, toch doorzet en het publiek laat winnen. De voorstelling is op zaterdag 23 december om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Tegenwind – Lenette van Dongen

Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de grote stad om in een dorp dicht bij zee haar rust te vinden. Terug naar de natuur. Maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger? Vindt ze haar ZEN? Of houdt ze haar ZODEMIETER OP?

Cabaretière, presentatrice, zangeres en multitalent Lenette van Dongen laat in haar tiende voorstelling Tegenwind als geen ander de zaal met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht. Tegenwind is op dinsdag Tweede Kerstdag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

De Paardenpoetser – Lebbis

Lebbis, de man van scherpzinnige ideeën, inspiratie en ongebreidelde energie. Zijn voortschrijdend inzicht en wijsheid met het klimmen der jaren gekoppeld aan een bewijsdrang en teveel energie voor zijn leeftijd levert weer een heerlijke voorstelling op. In 2013 moest Lebbis zijn theatertournee stopzetten omdat er bij hem een auto-immuunziekte was geconstateerd. In 2015 klom hij weer het podium op met De Paardenpoetser.

Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert. De Paardenpoetser is donderdag 28 december om 23.00 uur te zien op NPO 1.