Bijwonen Spijkers met Koppen op finaledag Leids Cabaret Festival
DELEN

Bijwonen ‘Spijkers met Koppen’ op finaledag BNNVARA Leids Cabaret Festival

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival viert dit jaar de 40e editie. Ter ere daarvan zendt het NPO 2 radioprogramma Spijkers met Koppen op zaterdag 17 februari, tussen 12.00 en 14.00 uur live uit vanuit de Leidse Schouwburg. Waar een paar uur later de drie finalisten van het LCF met elkaar de strijd aan gaan om de titel.

Jochem Myjer

De presentatie is zoals iedere zaterdag in handen van Felix Meurders en Dolf Jansen. Dolf Jansen won in 1989 het festival samen met Lebbis (Lebbis & Jansen). Niemand minder dan Leidenaar Jochem Myjer schuift het eerste uur aan. Ook de drie finalisten van deze 40e editie komen aan het woord.

Tafelgasten

Verder is er live muziek, natuurlijk cabaret en er zijn columns van Emilio Guzman (winnaar publieksprijs BNNVARA Leids Cabaret Festival 2010) en schrijver Ivo Victoria. Nederlands kunsthistorica Eva Rovers komt over haar onlangs uitgebrachte boekje ‘Donker in het licht’ vertellen. In het boek komen negen cabaretiers aan het woord die vertellen over hun drijfveren, dromen, angsten en frustraties bij het maken van een voorstelling.

Reserveren

De toegang is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk. Dat kan via de website van de Leidse Schouwburg. Spijkers met koppen wordt iedere zaterdag uitgezonden tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

De hele festivalweek staat in het teken van het jubileum. Kijk voor het complete feestprogramma in de agenda van het BNNVARA Leids Cabaret Festival.