'Daar werd wat groots verricht - het boek' is groot succes
DELEN

‘Daar werd wat groots verricht – het boek’ groot succes

Theatermaker Diederik van Vleuten weet wederom veel los te maken met Daar werd wat groots verricht. Het boek kwam deze week binnen op achtste plek van de bestseller top 60. Bij Radio Kunststof vertelde Diederik vorige week over oudoom Jan.

Daar werd wat groots verricht

Het verhaal gaat over Diederiks oudoom Jan. een persoonlijk verhaal van zijn kindertijd op Java, een jeugd in Nederland, een opleiding in Zuid-Afrika en in 1930 de terugkeer naar Indië. Na het uitbreken van WO II maakt Jan aan den lijve het historische drama mee van de Japanse bezetting van de archipel, de daaropvolgende politionele acties en het onafwendbare afscheid van Nederlands-Indië.

Theatervoorstelling

Daar werd wat groots verricht was het eerste soloprogramma van Diederik in 2010. De voorstelling werd bekroond met de Prijs van Kritiek, de jaarlijkse prijs van de Kring van Nederlandse Theatercritici en was in 2011 genomineerd voor de Poelifinario. Daar werd iets groots verricht werd uitgebracht op DVD en is nog altijd te bestellen.

Nog nooit vertoond

Dit voorjaar komt Diederik van Vleuten met een nieuwe voorstelling; Nog nooit vertoondDe afsluiting van een historisch drieluik. Van Vleuten maakte drie solovoorstellingen waarin hij zijn familiegeschiedenis tegen het licht hield van Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill. Dát is Nog nooit vertoond

Let op! De voorstelling is alleen te zien in een beperkt aantal theaters van 2 mei t/m 9 juni 2018.