Diederik van Vleuten ontvangt Zilveren Raampje van De Kleine Komedie
DELEN

Diederik van Vleuten ontvangt Zilveren Raampje van De Kleine Komedie

Diederik van Vleuten ontving donderdagavond het Zilveren Raampje. Na afloop van zijn voorstelling Nog nooit vertoond in De Kleine Komedie in Amsterdam. Een onderscheiding voor zijn drieluik van unieke vertelkunst.

Nog nooit vertoond, waarmee Diederik van Vleuten nu in het theater staat, is de afsluiting van een drieluik over zijn familiegeschiedenis in het licht van de grote geschiedenis. De jury: “Hij heeft een nieuwe manier van theater maken uitgevonden. Een nieuw genre, waarmee hij bezoekers van alle generaties heeft weten te raken.”

Zilveren Raampje

De Kleine Komedie heeft het Zilveren Raampje zelf in het leven geroepen. Met de prijs wil het theater bijzondere theaterverdiensten eren. Eerder dit jaar kreeg cabaretgroep Niet Uit Het Raam (NUHR) de eerste Zilveren Raampjes. Peter Heerschop, Joep van Deudekom, Viggo Waas en Eddie B. Wahr vormen samen NUHR.

Nog nooit vertoond

De voorstellingen maakten een hoop emoties los bij het publiek. De solovoorstellingen waren gebaseerd op zijn familie-geschiedenis. De Van Vleutens en Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill. Veel bezoekers herkenden zich er in en gingen zelfs meerdere keren kijken. De NOS maakte een item over de voorstelling Daar werd wat groots verricht.

Nog nooit vertoond is dus de afsluiting van een historisch drieluik. De voorstelling is nog tot en met 2 juni te zien in De Kleine Komedie in Amsterdam.