André Manuel plakt geen pleisters, maar strooit zout
DELEN

André Manuel plakt geen pleisters, maar strooit zout

De nieuwe voorstelling van cabaretier André Manuel zit weer vol humor en (zelf)relativering. ‘DREEJKLEZOEW is een kutclown’.

DREEJKLEZOEW

DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. André Manuel gebruikt het podium waarvoor het bedoeld is. Hij gaat actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf, gewapend met gitaar en prachtige muziek.

‘Manuel (52) behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog onvervalst geëngageerd cabaret maakt. Niet in de zin van prekerige protesten en pijnlijke Publikumsbeschimpfung, maar altijd gelardeerd met volop humor en (zelf)relativering’, zegt Arno Gelder na een try-out in Theater Ludens in Voorburg.

‘Manuel (52) behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog onvervalst geëngageerd cabaret maakt.’Algemeen Dagblad

Weglopers

Jaren geleden was André Manuel de cabaretier met de meeste weglopers. Nu blijft het publiek ademloos zitten. ‘Ik ben een optimist’, zegt André. ‘Bij mij zit de zaal altijd half vol.’ DREEJKLEZOEW is een typische voorstelling van de rauwe Tukker; sarrend, dolkomisch, filosofisch en messcherp tegelijk. ‘Ik plak geen pleisters, ik strooi zout’, is zijn motto.

Première

DREEJKLEZOEW gaat op 7 november in Zwolle in première. Wil je erbij zijn? Koop je kaartjes via de website van de Zwolse Theaters. Kijk voor de gehele speellijst van DREEJKLEZOEW op onze website.