Een muzikaal portret van Micha Wertheim tijdens 'Een goedemorgen met'
DELEN

Een muzikaal portret van Micha Wertheim tijdens ‘Een goedemorgen met’

Op zaterdagochtend hoor je een muzikaal portret van Micha Wertheim. Hij zal het programma Een goedemorgen met… zelf presenteren en de muziek samenstellen.

Een goedemorgen met… Micha Wertheim hoor je op zaterdagochtend 13 oktober van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 4. Luister de uitzending met Micha Wertheim hier terug. Een dag later, op zondag, is Micha te gast bij Podium Witteman. Te zien op NPO2 om 18.05 uur. Kijk de uitzending van Podium Witteman hier terug.

De familie Decibel

Onlangs bracht Micha Wertheim zijn vierde prentenboek uit; De familie Decibel. Cristina Garcia Martin maakte de illustraties. De familie Decibel woont in een Violoncelle, en dat bevalt ze wonder wel. Wat ze daar doen, en hoe ze er voor zorgen dat er muziek uit dat mooie instrument komt, dat wordt in dit boek vertelt door de kleine Jacqueline Decibel. Van Toonladders beklimmen tot noten eten, alles komt aan bod.

Cello Biennale Amsterdam

Het boek is gemaakt in opdracht van de Cello Biennale Amsterdam. Dat vindt plaats van 18 t/m 27 oktober 2018 in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Voor de Cello Biennale losbarst, is het eerst nog Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober.

Vurenhout en Ebbenhout

Tijdens het festival speelt Micha ook de kindervoorstelling (4+) Vurenhout en Ebbenhout naar aanleiding van het boek. Als kind was Micha Wertheim altijd jaloers op de cellokist van zijn broer. Als ze samen naar orkest fietsten, kon iedereen de cello van zijn broer herkennen, terwijl de klarinet van Micha onherkenbaar in een rugzakje verdween. 

Op een cello heeft Micha nooit leren spelen, maar op verzoek van de Cello Biënnale mag hij voor één keer met een cello spelen. Hoe de voorstelling eruit gaat zien blijft een verrassing, maar dat kinderen vanaf vier jaar mee mogen doen, dat staat vast! De voorstelling is twee keer te zien op zaterdag 20 oktober en nog een keer op dinsdag 23 oktober in het Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid

Na een korte afwezigheid is Micha terug op het cabaretpodium met een nieuwe voorstelling. Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid is het hele jaar te zien in de Nederlandse theaters. Kijk voor de complete speellijst van Micha op de website van Het Micha Wertheim Genootschap.