Erik van Muiswinkel in het Algemeen Dagblad: "Nee, satire is niet dood"
DELEN

Erik van Muiswinkel in het AD: “Nee, satire is niet dood”

In zijn nieuwe show De Oplossing vraagt Erik van Muiswinkel zich af wie hij nou eigenlijk is.

“Natuurlijk behoor ik in de Nederlandse verhoudingen inmiddels wel tot de gevestigde orde. Al 35 jaar op de planken en getrouwd, witte theater- en Publieke Omroepman, klassiek geschoold en van de fles afgebleven”, vertelt Erik van Muiswinkel in het Algemeen Dagblad.

Satire

Van Muiswinkel jongleert met de tijdgeest in De Oplossing. En neemt, als het moet, stevig stelling. “Nee satire in Nederland is niet dood. Alles kan nog steeds, vrijwel alles mag.”

“Ik hoef mijn woorden niet te wegen. Wie zegt dat hij dat wel moet, liegt dat ie barst.”

De Oplossing

In De Oplossing, opvolger van De Olieworstelaar (2015), probeert Erik van Muiswinkel de ramen en deuren van zijn leven open te gooien. Maar lukt hem dat ook? Honderd minuten lang is hij afwisselend vader, kleuter, puber, ouwe lul, alfaman, betadromer, meester en discipel, in een stroom van enerverende en hilarische verhalen.

De Oplossing: terug naar de basis, opnieuw nadenken, huiswerk maken. Een cabaretvoorstelling in het Nederlands, Grieks, Italiaans en Zoeloe, voor ieder nieuwsgierig mens van tien tot honderd jaar.

Met slechts 3 imitaties!  (In dienst van het verhaal.)

In het theater

De nieuwe show is nu al in de theaters te zien. Kijk op onze website voor de hele speellijst van De Oplossing. Wie weet binnenkort wel bij jou in het theater!

Het hele interview met Erik van Muiswinkel lees je op de website van het AD.