Jubileumuitzending 'radiomonument' Spijkers met Koppen in Carré
DELEN

Jubileumuitzending ‘radiomonument’ Spijkers met Koppen in Carré

Radioprogramma Spijkers met Koppen bestaat 30 jaar. Het jubileum wordt op zondag 7 oktober gevierd met een speciale uitzending vanuit Koninklijk theater Carré.

Presentatoren Dolf Jansen en Felix Meurders verruilen voor één keer hun vaste uitzendplek café The Florin in Utrecht. Al sinds 1988 is Spijkers met Koppen iedere zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur te beluisteren. In Spijkers met Koppen schuiven politici, sporters en columnisten aan voor een goed gesprek. Het kan ook gaan over kunst en cultuur, burenruzies of vreselijk uit de hand gelopen hobby’s. Daarnaast zijn er optredens van artiesten en cabaretiers. Anderen die het programma presenteerden zijn onder anderen Jack Spijkerman, Jan Jaap van der Wal, Richard Groenendijk en Pieter Jan Hagens.

Ook met de 40e editie van het BNNVARA Leids Cabaret Festival dit jaar, zond Spijkers met Koppen live uit vanuit de Leidse Schouwburg. Op de finaledag schoven de drie finalisten aan en ook Leidenaar Jochem Myjer was te gast in de uitzending.

Jubileumuitzending

Het wordt een uitzending zoals we gewend zijn; vol muziek, cabaret en columns. Te gast zijn in ieder geval cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe, columnisten Hans Sibbel en Merijn Scholten (De Partizanen) en artiesten Rowwen Hèze en Stef Bos.

Dolf Jansen: “Een radiomonument zijn is mooi, dertig jaar bestaan ook, maar mij gaat het erom de komende twintig jaar topradio te blijven maken.”Het Parool

Kaarten

De jubileumuitzending van Spijkers met Koppen is op zondag 7 oktober 2018 tussen 16.00 en 18.00 uur te horen op NPO Radio 2 en live te zien in Carré. Kaarten om de uitzending bij te wonen zijn te koop via de website van BNNVARA.