Kamagurka maakt expo en voorstelling 'Voorbij de grenzen van de ernst'
DELEN

Kamagurka maakt expositie en voorstelling ‘Voorbij de grenzen van de ernst’

In Het Noordbrabants Museum is van 28 juli t/m 28 oktober de tentoonstelling Kamagurkistan. Voorbij de grenzen van de ernst te zien. De expositie toont de hoogtepunten uit het oeuvre van de Belgische kunstenaar Kamagurka.

Luc Zeebroek

Kamagurka is het pseudoniem voor Luc Zeebroek. Al meer dan 50 jaar maakt hij cartoons, tekeningen, schilderijen, muziekstukken en theaterperformances.

“Als tekenaar, schilder, schrijver en performer put Kamagurka uit een hoogstpersoonlijk rariteitenkabinet dat nooit leeg lijkt te raken.” (NRC)

Voorbij de grenzen van de ernst

Deze zomer is het werk van Kamagurka te zien in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Het is een totaalbeeld van zijn absurdistische en vaak (met opzet) choquerende oeuvre. Naast zijn cartoons zijn ook zijn schilderijen, ruimtelijke objecten, theater- en televisieoptredens te zien.

Kamagurkistan

Naast de expositie is Kamagurka ook bezig met een nieuwe theatervoorstelling. De grenzen van de ernst is een voorstelling waarin Kamagurka afwisselend speelt en leest. Hij mixt nieuw materiaal dat hij voor het eerst laat horen met tekst die tot dertig jaar terug kan gaan. Archeo-logisch dus, maar tegelijkertijd verrassend actueel. Net zoals Bob Dylan en The Rolling Stones brengt Kama af en toe een oude hit die klinkt als een nieuwe. Naast spelen en voorlezen gaat Kama natuurlijk ook de interactie aan met het publiek: improvisatie!! Bovenal: in het door Kamagurka geschapen land Kamagurkistan draait alles om humor.

De theatervoorstelling De grenzen van de ernst is in het voorjaar te zien in de Nederlandse theaters.