Kindervoorstelling Vurenhout en Ebbenhout Micha Wertheim
DELEN

Kindervoorstelling ‘Vurenhout en Ebbenhout’ van Micha Wertheim bijgeboekt

Wegens succes is de speciale theatervoorstelling Vurenhout en Ebbenhout (6+) bijgeboekt en gaat deze verder met de naam De familie Decibel. De voorstelling is geïnspireerd op het kinderboek De familie Decibel dat Micha Wertheim schreef met illustraties van Cristina Garcia Martin. De voorstelling is twee keer te zien op zondag 23 november in De Kleine Komedie: om 11.00 en 14.00 uur. Tickets voor De familie Decibel kosten 12,50 euro voor volwassenen en kinderen.

Kindervoorstelling  De Familie Decibel

Iedereen kan muziek maken. Om dat te bewijzen kreeg Micha Wertheim opdracht van de educatieve dienst om Cello te leren spelen. Twee jaar lang kreeg hij de kans om op een speciaal voor deze voorstelling ter beschikking gestelde Stradivarius te oefenen op een hoogtepunt uit de cello muziek: De Stervende Zwaan van Camillie Saint Saens. Prima plan zou je zeggen. Tot Micha met een bloedende hand en een levensgevaarlijke zaag het podium op komt en alles anders loopt dan gedacht….

Prentenboek De Familie Decibel

De Familie Decibel is gebaseerd op het gelijkmatige prentenboek dat Micha schreef met illustraties van Cristina Garcia Martin.

“Voor zowel het boek als de voorstelling heb ik me afgevraagd wat muziek is. Muziek is een taal die iedereen verstaat, zonder dat je haar hoeft te kennen. Maar waar komen die klanken vandaan? Dan ga je in de cello kijken, en dan blijkt daar de familie Decibel te wonen, een heel muzikale familie die in toonladders klimt en net zo lang repeteert totdat iets zuiver klinkt.”  – Micha Wertheim in TROUW 


Kindervoorstelling

Het is niet de eerste keer dat Micha een theatervoorstelling voor kinderen maakt. Vorig jaar maakte Micha Wertheim samen met Arno Bakker de kindervoorstelling De Hik, een voorstelling gebaseerd op het prentenboek De Hik.

Micha Wertheim is dit seizoen ook te zien in theaters met zijn nieuwe voorstelling Voor alle Duidelijkheid, deze voorstelling is bedoeld voor volwassenen.