Micha Wertheim nieuwe correspondent bij De Correspondent
DELEN

Micha Wertheim nieuwe correspondent bij De Correspondent

Cabaretier Micha Wertheim is een nieuwe correspondent voor De Correspondent. De komende maanden onderzoekt hij de functie van satire en kunst.

Satire

Micha Wertheim gaat op zoek naar de context die nodig is om te kunnen blijven lachen. Satirici bedrijven politiek, politici zijn een persiflage van zichzelf. Dat werpt de vraag op wat de rol van satire nog is. Zijn eerste stuk: De politiek heeft geen parodie meer nodig. Ik ga onderzoeken wat er nog te lachen valt. is nu gratis te lezen via De Correspondent.

NRC

Voor het (culturele) lifestylemagazine Het Blad bij NRC schreef Micha een stuk over zijn problematische verhouding met applaus. “Hoe eerder het erop zit, hoe beter.” Het artikel van Micha Wertheim is online terug te lezen via de website van NRC.

“Persoonlijk ben ik een groot voorstander van het korte applaus. Want zoals de Amerikaanse trompettist Wynton Marsalis het van zijn vader leerde: „Those who play for applause, that’s all they get.” – Micha Wertheim in Het blad bij NRC

Micha Wertheim voor alle Duidelijkheid

Micha Wertheim komt na de zomer met een nieuwe voorstelling. Zoveel is duidelijk. Wat ook duidelijk is, is dat we in duidelijke tijden leven. Het is steeds duidelijker wie de vijand is, en waar die zit. Het is ook duidelijk dat er fouten zijn gemaakt en wie de fouten heeft gemaakt is ook wel duidelijk. Nu de feiten duidelijk zijn wordt de oplossing ook steeds duidelijker. Maar voor alles echt helemaal duidelijk is, voor alles kan worden opgelost. Is er eerst nog: Micha Wertheim voor alle Duidelijkheid. Vanaf september te zien in de theaters.