Tim Fransen is genomineerd voor de Poelifinario 2018
DELEN

Tim Fransen is genomineerd voor de Poelifinario 2018

Tim Fransen is genomineerd voor de Poelifinario 2018 met zijn huidige voorstelling Het kromme hout der mensheid’ 

De jury

Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier door de looppaden van Immanuel Kant, Ludwig van Beethoven en Napoleon Bonaparte ingenieus met elkaar te kruisen. Binnen een zorgvuldig opgebouwd raamwerk zet hij op meesterlijke wijze onze afbrokkelende beschaving af tegen de Verlichting. Tim tilt met zijn muzikaliteit het programma naar een hoger niveau, en bovendien weet hij met gortdroge humor de nodige luchtigheid aan te brengen. Dat is zijn kracht. Het publiek hangt aan zijn lippen en ondergaat ademloos zijn verhaal. Waar Tim zich afvraagt ‘wie is de mens?’ stellen wij de vraag: ‘waar ligt zijn plafond?’.” 

De andere genomineerden voor deze categorie zijn Richard Groenendijk met Om alles en Veldhuis & Kemper met Geloof ons nou maar. 

Prijsuitreiking

De Cabaretprijzen worden op maandagavond 1 oktober in Den Haag uitgereikt op cabaretpodium Diligentia.

Cabaretprijzen

Er zijn door de VSCD-cabaretjury zes voorstellingen genomineerd voor de Poelifinario (in de categorieën entertainment, engagement en kleinkunst) en vijf voorstellingen voor de Neerlands Hoop. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.