Voorstelling 'Buiten Schot' van Diederik van Vleuten weer op televisie
DELEN

Voorstelling ‘Buiten Schot’ van Diederik van Vleuten weer op televisie

De voorstelling Buiten Schot van Diederik van Vleuten wordt uitgezonden op televisie. De show is op 11 november om 19.55 uur te zien op NPO 2.

Daar Werd Wat Groots Verricht

Zijn solodebuut Daar Werd Wat Groots Verricht overdonderde de theaterwereld en werd door pers en publiek unaniem juichend ontvangen. Cabaretier en theatermaker Diederik van Vleuten vertelde over de geschiedenis van zijn familie tegen de achtergrond van de ondergang van Nederlands-Indië. Een unieke theatervorm die niet in een genre te vangen was. Wat was het? Een monoloog, een conference, een gespeelde documentaire? Het deed er niet toe. Van Vleuten schreef met zijn debuut theatergeschiedenis.

Buiten Schot

In Buiten Schot gaat hij door op de ingeslagen weg. Opnieuw verbindt hij een persoonlijk familiekroniek aan de grote geschiedenis van Nederland en de wereld. “Ik ken de Eerste Wereldoorlog van geluid”, schreef oudoom Jan van Vleuten in zijn memoires. Als kind hoorde hij vanuit Brabant het gebulder van de kanonnen aan het westfront in Vlaanderen. Bijna een eeuw na dato laat Diederik van Vleuten dat gebulder opnieuw horen en brengt hij die onvoorstelbare jaren naar het theater.

“Meesterverteller Diederik van Vleuten pakt in zijn nieuwe theatervoorstelling Buiten Schot de draad op van Daar werd wat groots verricht, de bejubelde eerste solo waarmee hij geschiedenis schreef. (…) Van Vleuten laat opnieuw aan de hand van zijn rijke familiegeschiedenis, zien dat we weinig tot niets van de Eerste Wereldoorlog weten. En dat doet hij met de prachtigste verhalen, die hij met subtiele overgangen en fraaie nostalgische liedjes aaneenrijgt. Het is lotsbestemming, nostalgie, eruditie en vakmanschap bij elkaar, Van Vleuten móét dit doen. En u moet dit gaan zien. Chapeau!” – Volkskrant (★★★★★)

Herdenking 100 jaar

De voorstelling wordt uitgezonden in het kader van de herdenking van de 100e verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Buiten Schot is op zondagavond 11 november om 19.55 uur te zien op NPO 2.