Snapje? van Katinka Polderman en Kenny B is beste kinderlied
DELEN

Snapje? van Katinka Polderman en Kenny B is beste kinderlied

Het Snapje? Kilo, pond en ons heeft de Willem Wilminkprijs gewonnen. Dat is de prijs voor het beste kinderlied voor televisie van het afgelopen jaar. Katinka Polderman schreef de tekst en Kenny B zorgde voor de muziek.

De prijs werd zaterdagavond in theater ‘Kleine Willem’ in Enschede bekend gemaakt. Doel van de prijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied.

Willem Wilminkprijs

Het Snapje? Kilo, pond en ons kwam uit 71 inzendingen als winnaar uit de bus. De jury onder leiding van Jan Beuving (winnaar van vorig jaar) noemt dit Snapje? ‘een lied in de beste traditie van Willem Wilmink: aansprekend voor kinderen, terwijl je ondertussen iets leert met een lach. En net als bij de Wilminkklassieker Deze vuist op deze vuist moet je je handen ervoor uit de mouwen steken. Dus handen in de lucht voor de winnaar Kilo, pond en ons van Katinka Polderman en Kenny B!’

Snapje?

De Snapje?-liedjes zijn te zien bij het Klokhuis. Snapje? is een serie liedjes met videoclip met ezelsbruggetjes waardoor je basisprincipes makkelijker begrijpt en onthoudt. Basisprincipes als; Wanneer eindigt een werkwoord op een d of dt? Wanneer gaat de klok een uur vooruit en wanneer een uur achteruit?