Het wordt een zomer vol cabaret!
DELEN

Een zomer vol cabaret. De leukste uittips op een rijtje!

Het is vakantie in de Bunker. Dat betekent dat het kantoor is gesloten. Toch wordt het een zomer vol cabaret! Voor in de agenda:

Vondelpark Openluchttheater

Ieder jaar is het Vondelpark in Amsterdam van mei t/m september een fijne culturele hotspot. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag staan er uiteenlopende jonge talenten en gevestigde namen in het openluchttheater. Zaterdag is de cabaret en muziek avond.

  • Dolf Jansen met een van de eerste try-outs van zijn oudejaars 2018 Beeldenstorm – 14 juli 21.00 uur
  • Kamagurka met zijn nieuwe voorstelling De grenzen van de ernst11 augustus 20.30 uur
  • Lebbis met zijn huidige voorstelling De Bovengrens – 1 september 21.00 uur

Leuk: toegang is gratis, maar een bijdrage in de collectebus is zeer welkom!

Lowlands

Ook op Lowlands kunnen cabaretliefhebbers hun hart ophalen. Comedytrain zorgt voor een mooi comedyprogramma op het festival in Biddinghuizen. Dit jaar zijn in de Juliet te vinden; Patrick Laureij, Hans Sibbel (aka Lebbis), Kasper van der Laan, Janneke de Bijl, René van Meurs en Jochen Otten. Lowlands is op 17+18+19 augustus.

Column

Onze Tim Fransen schrijft deze zomer zes weken lang een column in het V Zomer Magazine van de Volkskrant! Het thema wordt waarschijnlijk ‘levenslessen’, zoals we wel gewend zijn van de filosoof.

De Grote FC Twente Degradatie Show

Aan de vooravond van de nieuwe voetbalcompetitie brengen vier Tukkers De Grote FC Twente Degradatie Show. André Manuel, Thijs Kemperink, Bart Eeftink en Laurens ten Den staan op 15 en 16 augustus met een humoristische show in het Wilminktheater in Enschede. De cabaretiers blijven supporters van de club, misschien juist wel in tijden van tegenspoed: voer voor de lach! De beker wordt leeggedronken, het ego gepoetst en de jaarkaarten verlengd.

Zwarte Cross

Natuurlijk is André Manuel ook dit jaar weer te zien en vooral te horen tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Hij vat al jaren de festivaldagen samen in zijn dagcolumns. André is vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli te zien en te horen op het buitenpodium van de theaterweide.

Gentse Feesten

Voor de liefhebbers van het Nederlandstalige lied is een bezoekje aan de Gentse Feesten een aanrader. Katinka Polderman speelt een uniek dubbelconcert met de Vlaamse muzikale duizendpoot Jan de Smet. Het concert is op 18 juli om 20.00 uur in Concertzaal Vooruit, in Gent natuurlijk. De Gentse Feesten zijn van 13 t/m 22 juli.

Micha Wertheims rariteitenkabinet

Bezoek tijdens het Zomerparkfeest in Venlo het Micha Wertheims rariteitenkabinet. Al sinds zijn debuutshow in 2004 zoekt Micha naar de grenzen van het cabaret. Hij rekt de grenzen op en overtreedt ze met vernieuwende shows en gedurfde acties. Daarom is de documentaire over zijn laatste show ‘Ergens Anders’ te zien tijdens het 4-daagse festival.

Micha nodigt zelf zijn collega Stefano Keizers uit. Hij maakt absurdistisch cabaret. Roosbeef (Roos Rebergen) komt muziek maken. Ze speelt prachtige Nederlandse liedjes, zonder haar vertrouwde band dit keer. Ook geprogrammeerd door Micha: Fred het Hert, een figuur uit de humoristische prentenboeken van kunstenaar en illustrator Pepe Smit. Speciaal voor het Zomerparkfeest maakte Pépé de interactieve vertelanimatie ‘Fred gaat naar Venlo’. En last but not least komt schrijver Tom Lanoye langs. Hij is een graag geziene gast op Europese theaterfestivals. Zijn provocerende uitspraken brengen hem regelmatig in de publieke belangstelling.

Het Zomerparkfeest 2018 is van 9 t/m 12 augustus in Venlo. Toegang is gratis.