Erik van Muiswinkel in Het Parool en bij Spijkers met Koppen - Bunker Theaterzaken
DELEN

Erik van Muiswinkel in Het Parool en bij Spijkers met Koppen

Deze week is een drukke en spannende week voor Erik van Muiswinkel. Aanstaande donderdag gaat ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ in De Kleine Komedie in première. Dit jaar zou Heinz Polze alias Drs. P 100 jaar zijn geworden. In dit theaterprogramma eert Erik van Muiswinkel tekstdichter en taalkunstenaar Heinz Polze.

Parool
In aanloop naar de première staat er vandaag in Het Parool een mooi interview met Erik. Hij vertelt waarom hij zo gegrepen is door het werk van Drs. P, welke invloed het werk van Heinz Polze op zijn carrière heeft gehad en hoe de voorstelling tot stand is gekomen.

Erik van Muiswinkel: ‘Ik beleef zó’n lol aan het werk van Drs. P’

Hier kun je het hele interview lezen.

Spijkers met Koppen
Afgelopen zaterdag was Erik van Muiswinkel te gast bij het NPO radio 2 programma Spijkers met Koppen. Als 11 jarige jongen hoorde Erik voor het eerst een nummer van Drs. P. Vanaf het moment dat hij het lied het Trapportaal hoorde heeft hij Drs. P niet meer losgelaten en is hij fan. Uitzending gemist? Niet getreurd, via deze link is het lied en het interview met Erik terug te luisteren.

De voorstelling
De Nederlandse kleinkunst was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Een kleine zaal-voorstelling op de Schaal van P: inteim, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. Zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in één voorstelling. De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk. Erik, Guus, en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen honderd minuten amusement die er als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P is op dit moment te zien in de Nederlandse theaters. De kaartverkoop gaan snel, bekijk hier zijn volledige speelschema.