Glodi Lugungu is hét comedytalent van 2020! - Bunker Theaterzaken
DELEN

Glodi Lugungu is hét comedytalent van 2020!

Glodi Lugungu is door de Volkskrant uitgeroepen tot hét Comedytalent van 2020!

De vakjury van de Volkskrant, bestaande uit 253 kenners, voorspelt de talenten van 2020 in zes vakgebieden. Vandaag staan de interviews en foto’s van alle talenten in de Volkskrant. Glodi werd door Gidi Heesakkers geïntervieuwd in Dommelen, het Brabantse dorp waar Glodi opgroeide.

Glodi begon twee jaar geleden bij een Open Podium in de Amsterdamse comedyclub Toomler. Niet veel later werd hij officieel lid van Comedytrain. In 2018 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival en vandaag is hij door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2020! In januari start Glodi aan de try-out tour van zijn debuutvoorstelling Ze bedoelen het goed.

“Een goed verhaal vertellen leerde hij thuis, tijdens het avondeten. Zijn ouders zaten bij elkaar aan één tafel, de kinderen aan een andere. ‘Iedereen wilde iets vertellen, maar alleen als je een goed verhaal had luisterden de anderen naar je. Dat was de kunst: wie kan het beste vertellen, wie heeft het grappigste verhaal?’”

Glodi Lugungu in de Volkskrant
Fotografie: Marie Wanders


Debuutvoorstelling: Ze bedoelen het goed

Op 17 januari start Glodi Lugungu met zijn try-out tour langs de Nederlandse theaters. Na de zomer gaat hij in première met zijn debuutvoorstelling Ze bedoelen het goed. Bekijk hier zijn speellijst t/m 30 mei 2020. In april worden er nieuwe data aan de agenda toegevoegd.

“Zelf maakte hij zijn verhalen vaak mooier dan ze waren. Of hij verzon dingen. Kwam hij thuis van voetbal, zei hij dat hij drie keer had gescoord. Belden zijn ouders de trainer, had hij niet eens gespeeld.”

Interview Volkskrant-comedytalenten 2020

Het volledige interview met het comedytalent 2020 kun je teruglezen op de website van de Volkskrant en uiteraard ook in de papieren versie van 27 december 2019.