Erik van Muiswinkel in NRC - Over Drs. P - Heinz Pulzer 100 jaar
DELEN

Lezen: Erik van Muiswinkel over Drs. P in NRC

Erik van Muiswinkel over Drs. P in NRC. In het jaar dan Heinz Polzer 100 jaar geworden zou zijn, eert Erik van Muiswinkel hem met de voorstelling Buigt Allen Mee Voor Drs. P.

“Ik draag Drs. P al veertig jaar met me mee, dus ik heb me natuurlijk afgevraagd: waar zit hij in mij? En ik denk dat mensen daar ook achter komen in mijn voorstelling. Kijk, Polzer was geen dominee, maar hij was dat toch eigenlijk wel. Met zijn strakke regels over taal, zijn vrolijke mantra dat de mens slecht is. Ik lees hem alsof hij zegt: het leven is een gevangenis maar laten we het hierbinnen dan maar zo leuk mogelijk maken.”

Lees het hele interview op NRC.nl.

De voorstelling
De Nederlandse kleinkunst was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Een kleine zaal-voorstelling op de Schaal van P: inteim, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. Zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in één voorstelling. De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk. Erik, Guus, en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen honderd minuten amusement die er als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P tourt vanaf donderdag 5 september langs de Nederlanse theaters. Bekijk hier het volledige speelschema.

Preview op de Uitmarkt
Dit weekend speelt Erik van Muiswinkel een gratis toegankelijke preview van de voorstelling op de Uitmarkt in Amsterdam. Zondag 25 augustus van 16:30 – 17:00 uur in de Grote Zaal van theater Bellevue.