Vier sterren voor Kamagurka's "De grenzen van de ernst" - Bunker Theaterzaken
DELEN

Vier sterren voor Kamagurka’s “De grenzen van de ernst”

Afgelopen zomer stond de Vlaamse absurdist Kamagurka met zijn tentoonstelling “Kamagurkistan” in Het Noordbrabants Museum. Dit voorjaar mag hij weer touren langs de Nederlandse theaters met De grenzen van de ernst.

Hij mixt nieuw materiaal dat hij voor het eerst laat horen met tekst die tot dertig jaar terug kan gaan. Archeo-logisch dus, maar tegelijkertijd verrassend actueel. Net zoals Bob Dylan en The Rolling Stones brengt Kama af en toe een oude hit die klinkt als een nieuwe. Naast spelen en voorlezen gaat Kama natuurlijk ook de interactie aan met het publiek:
improvisatie!!

Recensies

Zowel NRC als het AD beloonden de voorstellingen met vier sterren:

(…) Wie zich laat meeslepen, beleeft een tegendraadse voorstelling, die verontrust, provoceert en dwarsligt. Maar bovenal hoogst onderhoudend is.” – AD (★★★★)

We worden meegenomen in een cavalcade van intieme, absurde jeugdherinneringen, wrede necrofilie- en andere seksgrappen, en uiteindelijk bereiken we met Kama de grenzen van de ernst.” NRC (★★★★)

Het is Oscar Wilde gelukt om licht en speels over de ernst te zijn, met zijn toneel stuk The Importance of Being Earnest. En het lukt Kamagurka nu.” – NRC (★★★★)

Tour

Kamagurka speelt nog slechts tot 28 april in Nederland. Klik hier voor de speellijst.