Martijn Koning vier sterren premiere Koning van de dieren
DELEN

Vier sterren voor première Martijn Koning

Afgelopen weekend ging Martijn Koning in Theater de Meervaart in première met zijn voorstelling Koning van de dieren. Het was een fantastische première en de voorstelling is beloond met prachtige recensies.

Koning van de dieren

Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn, maar in Koning van de dieren, wijdt Martijn zijn volledige show aan onze beste vrienden. Honden, katten, vissen, konijnen, mieren en natuurlijk mensen. Alles komt aan bod! Tijdens zijn première toonde hij zijn verteltalent zowel in korte, scherpe grappen als in langere verhalen die gedetailleerd en humoristisch beschreven werden. Martijn staat nog tot en met 6 juni met Koning van de dieren in de theaters.

Recensies

De pers heeft goede recensies geschreven over Koning van de dieren. Zo hebben het NRC en de Volkskrant zijn voorstelling bekroond met vier sterren!

Volkskrant (★★★★): “Koning toont zijn grote verteltalent in een aantal langere dierenverhalen, die in groot tempo over elkaar heen buitelen.”

Theaterkrant (Keuze van de Criticus): “Koning van de dieren is het beste dat Koning tot nu toe heeft gemaakt.”

NRC (★★★★): “In Koning van de dieren behoudt Koning zijn losse vertelstijl en hoge grapdichtheid, maar kiest hij voor het eerst een centraal thema: de relatie tussen mens en dier. Daar valt natuurlijk heel wat over te zeggen, maar Koning is geen cabaretier met een boodschap. Hij maakt een pretentieloos soort cabaret en toont zich vooral een beeldend verteller en een scherp observator van alledaagse ergernissen.”

Het Parool: ”Koning van de dieren is absoluut topentertainment (…) Niet te dik, niet te zwaar, maar precies voldoende om alle fijne grappen tot één geheel te smeden.”

Man van VIVA 2019

Martijn is uitgeroepen tot Man van VIVA 2019. Naar aanleiding hiervan is er een interview met hem gepubliceerd in VIVA.

‘Ik ben een clowntje dat grapjes maakt, hoe kun je mij nou een eikel vinden?’ – Martijn Koning in VIVA.