Door naar de finale: Lisa Ostermann, De Vriendendienst en Thjum Arts - Bunker Theaterzaken
DELEN

Door naar de finale: Lisa Ostermann, De Vriendendienst en Thjum Arts

Donderdagavond maakte jurylid Marloes Hakvoort in een bomvolle Leidse Schouwburg de drie finalisten bekend. Lisa Ostermann, De Vriendendienst en Thjum Arts spelen zaterdagavond 15 februari tijdens de finale van het BNNVARA Leids Cabaret Festival. Voor de andere halve finalisten, Saeed Sayid en Bart & Maarten, viel helaas het doek.

Finale

De drie finalisten strijden a.s. zaterdag om de jury- en de publieksprijs. Presentatie zaterdag is in handen van Thomas van Luyn en tijdens het juryberaad is er een gastoptreden van Jeroen Leenders.

Jury

De vakjury bestaat dit jaar uit Karel Michiels (journalist en auteur), Maarten van Erp (programmeur van Theater de Maaspoort in Venlo), Marloes Hakvoort (programmeur Speelhuis in Helmond),  en Sanne Meenink (programmeur Theater Bouwkunde in Deventer).

Studentenprijs
Zaterdag zijn er drie prijzen te verdelen. De vakjuryprijs, de publieksprijs en -voor de tweede keer dit jaar – de studentenprijs. De studentenjury reikt de Studentenprijs uit aan één van de acht festivaldeelnemers. De winnaar gaat naar huis met een optreden t.w.v. €1.000,- op de studentenvereniging waar het festival ooit in 1978 ontstond; Augustinus. Het optreden vindt plaats tijdens de Leidse introductieweek, de El Cid week, en is gratis toegankelijk. De Studentenprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Jochem Myjer. De studentenjury van 2020 bestaat uit: Michelle Tjioe (L.V.V.S. Augustinus), Stijn Vugt ( A.L.S.V. Quintus), Joosts Seitzinger (SSR-Leiden), Hugo van Weerd (L.S.V. Minerva), Imme van der Leij (L.S.V. Minerva)

BNNVARA Leids Cabaret Festival

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 in Leiden georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Het festival probeert jong cabaret- en theatertalent te stimuleren door de deelnemers zowel voor-, tijdens-  als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk is een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Gevestigde namen zoals Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Sanne Wallis de Vries, Wim Helsen en uit de nieuwere generatie cabaretiers de Partizanen, Tim Fransen,  Martijn Kardol en Kasper van der Laan begonnen ooit hun carrière op het toneel van BNNVARA Leids Cabaret Festival.

App
Wil je het festival op de voet volgen, download dan de Leids Cabaret Festival app. De iOS versie is te vinden in de Apple store en de Android versie in Google Play.

Finalistentour

Vanaf maart gaan de drie finalisten gezamenlijk op finalistentour door het hele land. Kaarten daarvoor zijn te koop bij de theaters.