Lisa Ostermann wint Leids Cabaret Festival 2020 - Bunker Theaterzaken
DELEN

Lisa Ostermann wint Leids Cabaret Festival 2020

Lisa Ostermann is de winnaar van de 42ste editie van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020. Lisa wint zowel de studenten-, jury- als de publieksprijs.

Jury

De vakjury bestaat dit jaar uit Karel Michiels (journalist en auteur), Maarten van Erp (programmeur van Theater de Maaspoort in Venlo), Marloes Hakvoort (programmeur Speelhuis in Helmond),  en Sanne Meenink (programmeur Theater Bouwkunde in Deventer).

Volgens de jury, schuwt Lisa Ostermann de grote thema’s niet maar benadert ze wel vanuit haar eigen ervaring, waardoor ze een stuk dichterbij komen, en je als kijker confronteren met je eigen gedrag.

Studentenjury
Voor de tweede keer dit jaar reikt de studentenjury de Studentenprijs uit aan één van de acht festivaldeelnemers. De prijs bestaat uit een optreden t.w.v. €1.000,- op de studentenvereniging waar het festival ooit in 1978 ontstond; Augustinus.

Onze winnaar heeft ons vanaf moment een geboeid. Wat deze act erg kenmerkt is de dynamiek van het verhaal. High-energy wisselt zich af met ingetogen momenten. Gedurende de week heeft de act een constant hoog niveau gehaald. Maar vooral zien wij heel veel groei en potentie. Aldus de Studentenjury.

Finalistentour
De drie finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival gaan van maart t/m begin juni met de Finalistentour langs de Nederlandse theaters waar zij de finaleavond integraal over doen.

De finalisten van 2020
Lisa Ostermann
De Vriendendienst
Thjum Arts