Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid 31 mei op TV - Bunker Theaterzaken
DELEN

Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid 31 mei op TV

Uitzending op NPO3 – zondag 31 mei 2020 om 22.50u
en zaterdag 30 mei is hij te gast in het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’!

Zie hier de promo

In Micha Wertheim voor alle duidelijkheid stelde Micha Wertheim zichzelf en zijn publiek de vraag hoe verder te leven en te overleven bij een somber toekomstperspectief. Met zijn rug tegen een muur hield hij zijn publiek ‘in een gedenkwaardige houdgreep’ (aldus de Volkskrant). De voorstelling, die uitbundig begint en na een uur plotseling bijzonder intiem en persoonlijk wordt, werd vrijwel overal in Nederland en België onthaald met vijf sterren en door de NRC uitgeroepen tot beste cabaretvoorstelling van 2019.

Op de dag dat een cameraploeg klaar stond om de voorstelling op te nemen, werden alle theaters in Nederland gesloten. Gelukkig lag er nog een reserve-opname, voor eigen gebruik met twee camera’s gemaakt in de zomer van 2019. Niet de ideale registratie, maar in overleg met Micha toch goed genoeg bevonden voor uitzending. De wereld ziet er inmiddels heel anders uit, maar de vraag hoe we ons vallend staande moeten houden is er alleen maar relevanter op geworden.

Opname gemaakt op 26 juni 2019 in de Stadsschouwburg Nijmegen.

Tekst & spel: Micha Wertheim
Regie en redactie: Gijsbert van der Wal
Techniek: Bram den Haan
Camera en montage: Thomas van Oorschot
Schaatscamera: Peter Becker

Decoridee: Bram den Haan
Decorbouw: De man met de hamer en Andy Puharich
Geluidjes: Mat Wijn
Producent: BUNKER Theaterzaken
Uitzendgemachtigde: BNNVara

Met dank aan: Kees de Vrij, CREA Amsterdam en alle theaters en kleine try-outtheaters zonder wie deze voorstelling nooit gemaakt had kunnen worden.

www.michawertheim.nl