Dolf Jansen, cabaretier bekend van dé oudejaarsconference.
DELEN

Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit.

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carrière met Hans Sibbel (Lebbis) met succes wanneer zij aan het Leids Cabaret Festival meedoen. Daarna volgen vele cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis & Jansen.

De laatste jaren gaan de twee heren ieder hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijke gelegenheden, zoals Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma’s. Op zo’n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over.

Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, zaterdag Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf columns in diverse bladen.

In 2017 maakte hij samen met Louise Korthals de Oudejaarsvoorstelling Omdat we het waard zijn”.

Televisie

Op televisie presenteerde hij verschillende programma’s, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconference met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt.

En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In januari 2016 hield Dolf, voor het eerste Nederlandse Correspondents’ Dinner, een bevlogen speech, ten overstaan van politici en parlementaire pers.

Tourdata Boekingen

Scenefoto: "Omdat we het waard zijn"
Dolf Jansen en Louise Korthals, Fotograaf Jaap Reedijk
Dolf Jansen Oeuvre video
Dolf Jansen Oudejaars 2017 'Veilig'

'Praat ik te snel? Sorry, gaat niet anders.'

-