Eric van Sauers, cabaretier en acteur bekend van oa. Bureau Raampoort
DELEN

Bio

Eric van Sauers is een meester-verteller. 

Wat hij vooral miste, was de manier van denken, zegt Van Sauers. Dat hij als cabaretier iets ziet wat anderen niet zien.

Eric van Sauers:  „Dat mensen iets zien wat ze nog niet kennen van iets wat ze kennen. Dat is mijn kracht. Aan het einde van de avond heeft niemand het gevoel dat ik dingen heb verteld die ze niet wisten. Maar ze hadden er of niet aan gedacht, of ze waren het vergeten.”  (Interview in NRC)

Na afronding van de toneelschool in Utrecht sloot Eric van Sauers zich aan bij Comedytrain. In 1997 won hij Cameretten, waarna in 1998 zijn eerste soloprogramma in première ging. Hij speelde in diverse films en televisieseries (recent o.a. Bureau Raampoort), veel in samenwerking met Theo van Gogh. Samen met Koos Terpstra – zijn artistiek geweten & regisseur – was hij tevens jarenlang eindredacteur van het televisieprogramma Dit was het nieuws.

Na een aantal jaren afwezigheid maakte Van Sauers een uitstekende en zeer succesvolle comeback met het fascinerende ‘Ontroert’. Met deze alom buitengewoon geprezen voorstelling bewijst van Sauers een unieke plek in te nemen in het Nederlandse cabaret.

Wat volgde waren succesvolle programma’s zoals ‘Een fijn warm mens’, ‘De Ware Liefde’ en ‘Smulpapen’. In 2005 won hij De Neerlands Hoop en voor zijn voorstelling ‘Ridder’ werd hij in 2010 genomineerd voor de Poelifinario. Daarna werd het lange tijd stil, om met ‘Ontroert’  – sterk als nooit tevoren – weer ten tonele te verschijnen.

Eerdere solo’s :

  • Eric van Sauers is Eric van Sauers (1998)
  • Een fijn warm mens (2001)
  • De ware liefde (2003)
  • Eric van Sauers liegt (2005)
  • Smulpapen (2007)
  • Ridder (2010)
  • Ontroert (2015)

 

 

'Dat mensen iets zien wat ze nog niet kennen van iets wat ze kennen. Dat is mijn kracht'

Eric van Sauers -