Glodi Lugungu - Bunker Theaterzaken
DELEN

Bio

Glodi Lugungu (1992) groeide op in Dommelen, vlakbij Eindhoven. Hij groeide op als voetballer, maar werd door zijn vrienden en familie al snel ontdekt als comedian, die meer op het podium dan op het voetbalveld thuishoort.

Een goed verhaal vertellen leerde hij thuis, tijdens het avondeten. Zijn ouders zaten bij elkaar aan één tafel, de kinderen aan een andere. ‘Iedereen wilde iets vertellen, maar alleen als je een goed verhaal had luisterden de anderen naar je. Dat was de kunst: wie kan het beste vertellen, wie heeft het grappigste verhaal?’
de Volkskrant

In 2018 deed hij mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en won zowel de AKF Sonneveldprijs  als de AKF Publieksprijs.

‘Glodi staat zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het podium. Zijn semi-naïeve presentatie koppelt hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.”- Jury AKF 2018

Glodi is door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2020.

Inmiddels treedt hij een paar keer per week op als vast lid van Comedytrain in theatercafé Toomler en is hij onderdeel van de Cabarestafette. In 2019 volgende zijn eerste tv-debuut bij De Wereld Draait Door. Hier houdt het voor Glodi niet op. De eerste uitzending van 2020 debuteerde hij namelijk ook als tafelheer in het programma. Dit theaterseizoen werkt Glodi aan zijn allereerste avondvullende programma Ze bedoelen het goed.

'Ik was altijd die voetballer, tot ik dit ontdekte. Ik weet niets van theater'

-