Katinka Polderman, bekend van haar vrolijke, cynische en subtiele liedjes
DELEN

Katinka Polderman

Onverstoorbaar, gortdroog, licht absurdistisch, hilarisch en ontroerend.

Katinka Polderman, geboren in 1981 in ’s Heer Abtskerke, begint meteen na de middelbare school te werken aan een carrière op het podium. Na twee jaar op de Cabaretacademie in Rotterdam te zitten, gaat ze door naar de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Langzaam maar zeker leert ze de gitaar beter te bespelen en genoeg zekerheid op het podium op te bouwen.

Op de middelbare school gaan haar liedjes vooral over poep, pies en seks. Maar binnen de nieuwe opleiding worden haar teksten steeds meer maatschappijkritisch en haar oeuvre steeds scherper. In 2005 doet ze mee aan het Leids Cabaret Festival en met goed geluk. Ze wint.

Katinka: “Ik wil dat iedereen zich in elke kudde afvraagt: we doen dit nu wel, maar is dat wel normaal?”

Gevoel voor taal

Ze is kritisch naar de wereld en weet dit op een bijzondere manier duidelijk te maken aan haar publiek. Met een vleugje zelfspot en een traditionele vorm van cabaret presenteert ze zich. Haar liedjes worden al snel in de traditie van Joop Visscher, Jeroen van Merwijk en Brigitte Kaandorp geplaatst. Elk theaterprogramma ontdekt ze meer en in elk programma is haar gevoel voor taal weer verrassend.

Meer over Katinka? kijk op Poldermanie.nl  voor het laatste nieuws, video’s en blogs.

Tourdata Boekingen

Scènefoto Katinka Polderman
fotograaf Jaap Reedijk
Scènefoto Katinka Polderman
Fotograaf Jaap Reedijk
Scènefoto Polderman Tiert Welig
Fotograaf Jaap Reedijk
Scenefoto Katinka Polderman
Fotograaf Jaap Reedijk
Scenefoto Katinka Polderman
Fotograaf Jaap Reedijk
Scenefoto Katinka Polderman
Fotograaf Jaap Reedijk

'Als ik iets niet snap, of ergens boos of verdrietig over ben, dan kan ik het met een liedje in mijn hoofd structureren. Een lied kan relativeren en soms zelfs troosten.'

Katinka Polderman -