Lebbis | Hans Sibbel | cabaretier | Bunker Theaterzaken
DELEN

Lebbis - Hans Sibbel

*** Na de zomer van ’21 gaat Lebbis touren met een nieuw programma. Tourdata worden vermoedelijk begin juni online gezet. ***

 

Lebbis

Hans Sibbel (1958) is een cabaretier, die in 1989 met Dolf Jansen het BNNVARA Leids Cabaret Festival wint.

Met het duo Lebbis & Jansen maakt hij jarenlang oudejaarsconferences en televisieprogramma’s. Daarnaast is hij o.a. redactielid geweest bij de televisieprogramma’s Dit was het nieuws en Kopspijkers en maakt hij samen met Peter Heerschop het televisieprogramma 127 wensen.

Sinds 1993 is Hans lid van Comedytrain, de groep van stand-uppers in Comedyclub Toomler.

“Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert.”

Solovoorstellingen

Vanaf het jaar 2000 maakt Hans onder de naam Lebbis solotheatervoorstellingen. Als solist heeft Lebbis inmiddels furore gemaakt met zijn programma’s KingsizeZwart, Vuur, Het Kwaad, Hoe laat begint het Schieten?BRANDING, Het grijze gebied, De Paardenpoetser, Bruto Nationaal Geluk, Het Amsterdam Verhaal en De Bovengrens. Dit seizoen speelt Lebbis zijn voorstelling De Ervaring: Bovengrens II in de Nederlandse theaters.

Hans Sibbel speelt graag op bijzondere plekken, zoals midden in stiltegebied de Peel en in de kas van Kroppert Cress.

Poelfinario

Voor zijn voorstelling BRANDING wint hij in 2011 De Poelifinario. Dat is de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Naast zijn theatervoorstellingen speelt Hans in 2002, in samenwerking met zijn vaste regisseur Koos Terpstra en het Noord Nederlands Toneel, in de productie Lenny. Een voorstelling gebaseerd op het leven van de Amerikaanse zeer controversiële comedian Lenny Bruce.

In 2003 brengt hij het boekje: Het groot Lebbis Citaten Boek uit. In 2004 komt het boek W2P uit.

Tourdata Boekingen

'Wat geluk is voor mij? In één zin? Geluk hangt heel erg samen met vrijheid en keuzes. Hoe meer het leven voor je wordt bepaald, hoe ongelukkiger je bent. '

-