Martijn Koning, bekend van Cojones en Dit was het Nieuws
DELEN

Bio

Rauw, brutaal, absurd en hilarische stand-up.

Martijn Koning is geboren in Zwolle in 1978. Hij begint aan een studie Engels, maar ontdekt al snel dat hij niet geprikkeld wordt. Met gezonde tegenzin stapt hij over naar een studie Rechten. Hier wordt hij snel afgeleid door iets anders; een ‘open bak’ in een comedycafé. Zonder te twijfelen schrijft hij zich in en begint kort daarna aan zijn eerste optreden.

Martijn Koning: “Ik heb een niet te stoppen drang om mijn hart te luchten.”

Stand-up comedy begint voor Martijn in 2004 bij het Comedy Café. Nog datzelfde jaar weet hij de finale te bereiken van de Culture Comedy Award. Hij sluit zich aan bij de Comedy Explosion en wint de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Dit kan geen toeval zijn. Het podium heeft hem naar zich toegetrokken en hij grijpt de kansen met beide handen aan.

“Hij is zijn eigen dolgedraaide doventolk” (Volkskrant).

Toomler

Martijn laat het publiek duizelen van zijn ideeën, zijn hersenspinsels, zijn gedachtekronkels. Met flair weet hij in 2006 toe te treden tot Comedytrain en speelt vervolgens wekelijks in Toomler. Hij ontwikkelt zich als schrijver en weet actualiteit perfect in zijn verhalen te verwerken.

In seizoen 2015/16 was hij teamcaptain bij Dit Was Het Nieuws (het satirische tv-programma waar hij eerder jarenlang tekstbijdragen aan leverde).

In datzelfde seizoen maakte hij voor het 2e opeenvolgende jaar ‘Sint&Nieuw’, een eindejaarsconference speciaal voor de VARA.

Wat schrijft de pers

'Ik draaide vroeger de bandjes van Bert en Ernie helemaal kapot. Paul Haenen is eigenlijk een soort comedy grootvader voor me.'

Martijn Koning -