Martijn Koning, bekend van Cojones en Dit was het Nieuws
DELEN

Martijn Koning

Rauw, brutaal, absurd en hilarische stand-up.

Martijn Koning is geboren in Zwolle in 1978. Hij begint aan een studie Engels, maar ontdekt al snel dat hij niet geprikkeld wordt. Met gezonde tegenzin stapt hij over naar een studie Rechten. Hier wordt hij snel afgeleid door iets anders; een ‘open bak’ in een comedycafé. Zonder te twijfelen schrijft hij zich in en begint kort daarna aan zijn eerste optreden.

Martijn Koning: “Ik heb een niet te stoppen drang om mijn hart te luchten.”

Stand-up comedy begint voor Martijn in 2004 bij het Comedy Café. Nog datzelfde jaar weet hij de finale te bereiken van de Culture Comedy Award. Hij sluit zich aan bij de Comedy Explosion en wint de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Dit kan geen toeval zijn. Het podium heeft hem naar zich toegetrokken en hij grijpt de kansen met beide handen aan.

“Hij is zijn eigen dolgedraaide doventolk” (Volkskrant).

Toomler

Martijn laat het publiek duizelen van zijn ideeën, zijn hersenspinsels, zijn gedachtekronkels. Met flair weet hij in 2006 toe te treden tot Comedytrain en speelt vervolgens wekelijks in Toomler. Hij ontwikkelt zich als schrijver en weet actualiteit perfect in zijn verhalen te verwerken.

Televisie

In seizoen 2015/2016 was hij teamcaptain bij Dit Was Het Nieuws (het satirische tv-programma waar hij eerder jarenlang tekstbijdragen aan leverde). En hij maakte dat seizoen voor het tweede opeenvolgende jaar ‘Sint&Nieuw’, een eindejaarsconference speciaal voor de VARA.

In 2017 verving Martijn Marieke Elsinga met een column bij RTL Late Night en presenteerde hij voor het tweede seizoen Celebrity Stand-Up bij Comedy Central.

In 2018 is hij gast-teamcaptain bij het TV-programma Beste Kijkers en eind juni van dit jaar staat hij met Ali B, Najib Amhali en Roue Verveer in het Ziggo Dome met Gabbers RTL.

Festivals

Martijn speelt regelmatig op grote festivals, zoals Lowlands en de Zwarte Cross.

Tourdata Boekingen

'Ik draaide vroeger de bandjes van Bert en Ernie helemaal kapot. Paul Haenen is eigenlijk een soort comedy grootvader voor me.'

-