Micha Wertheim is theatermaker en columnist VN - Bunker Theaterzaken
DELEN

Micha Wertheim

Live column

Een geestig, prikkelend einde van een bijeenkomst.

Dagvoorzitter

Betrokken, creatieve en inhoudelijk kritische programmabegeleiding.


Humor motiveert, ontspant, helpt grenzen verleggen, relativeert en opent ogen.

Wij verzorgen de boekingen en produceren de voorstellingen van al onze theatermakers, primair binnen het theatercircuit en soms erbuiten.

Bij Bunker Theaterzaken kennen wij onze getalenteerde theatermakers van haver tot gort. Als theaterproducent en vast klankbord in het maakproces, onderhouden we direct en intensief contact en weten we precies waarmee we ze juist wel én niet gelukkig maken. Daar vertrouwen zij op en daar houden wij in alles rekening mee. Hoe divers ook in hun voorkomen en stijl, de cabaretiers van Bunker zijn zonder uitzondering eigenzinnige, kritische en reflecterende persoonlijkheden.

Meer over Micha

Micha Wertheim is als schrijver, cabaretier en presentator in zowel het Nederlands als het Engels buitengewoon scherp en overtuigend. Zijn brede algemene ontwikkeling, maatschappelijke betrokkenheid en interesse voor kunst en cultuur komen niet alleen in zijn succesvolle voorstellingen naar boven.

Met zijn academische en journalistieke achtergrond weet hij als presentator een zaal te prikkelen zonder geforceerd grappig te zijn. Ook heeft Wertheim ruime ervaring met het schrijven van zogenaamde live columns. Bij een live column worden onderwerpen aan het begin van een bijeenkomst door het publiek aangereikt, waarna Micha zich terug trekt om in zeer korte tijd van al deze onderwerpen een actueel, relevant en natuurlijk geestig verhaal te maken. De voordracht van deze live columns staat garant voor een inhoudelijk en snotpannen einde van iedere bijeenkomst.

Naast het podium is Micha vaste columnist van Vrij Nederland en schreef o.a. voor de Volkskrant, de Groene Amsterdammer, Elsevier de VPRO en het tv-programma ´Dit was het Nieuws´.

Recente boekingen:

Micha schrijft sinds 2015 een live column voor het AMPORTS HAVENGILDEDINER. Amports organiseert jaarlijks een diner in het Okura hotel voor 550 gasten uit de Amsterdam Havenregio.

Voor het het Movies that Matter Festival in Den Haag, heeft Micha een film voorgedragen. Tijdens dit festival komen de meest spraakmakende documentairemakers, mensenrechtenactivisten, wetenschappers, journalisten en kunstenaars samen en worden films en documentaires aangaande mensenrechten en rechtvaardigheid gecureerd en besproken.

✓ Micha heeft in 2016 het Leids Cabaret Festival gepresenteerd. Het Leids Cabaret Festival is sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent.


Boekingen voor theaters?

Jazeker! Uiteraard nemen we graag het aanbod en de mogelijkheden door. Stuur onze collega Geertje Verberkt een mail voor het theateraanbod.

Boekingen buiten het theater?

Onze cabaretiers laten hun humor, improvisatietalent, muzikaliteit, eigenzinnigheid en creativiteit ook buiten het theater graag spreken, maar zetten niet in ieder verzoek hun tanden. Waar ze dat wel doen, levert dat steevast iets goeds op: origineel en to-the-point.

Stuur ons een aanvraag >>

AANVRAGEN

'Ik hou van groot ongemak in de zaal. Ik ben niet van het wij-gevoel. Ik wil de boel uit elkaar spelen. Dat je je ineens gaat afvragen hoe je je verhoudt tot de ander.'

-