Mike Boddé, bekend van Cojones en 'De Mike & Thomas Show'
DELEN

Mike Boddé

Muzikaal, melancholisch, poëtisch, ingetogen en virtuoos.

Mike Boddé, geboren in 1968 in Rotterdam, reist als jonge knul van negentien jaar naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Hij raakt bevlogen en geïnspireerd en gaat, na terugkeer in Nederland, voor het Conservatorium. Tijdens zijn tweede studie Chinees, leert hij Thomas van Luyn kennen. Samen met Thomas besluit hij cabaret te maken. Dit blijkt een geweldig idee, want de heren winnen het Groninger Studenten Cabaret Festival en niet veel later ook het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Mike Boddé: “Misschien probeer ik op het podium te zijn hoe ik graag in het dagelijks leven zou willen zijn: los, grappen makend, improviserend.”

De Mike & Thomas Show

Als Ajuinen en Look gaan ze verder door het leven. Maar Mike belandt in een hevige depressie en moet zich terugtrekken van het podium. In de jaren die volgen kost het tijd en moeite, maar het lukt. Hij kruipt er langzaam uit en gaat verder als soloartiest. Na een aantal voorstellingen, sluit hij zich aan bij het satirische tv-programma Kopspijkers en wordt bekend om zijn typetjes. Ook Thomas van Luyn loopt hij hier weer tegen het lijf. De onmiskenbare artistieke band speelt op en voor ze het weten hebben ze plannen gemaakt. Plannen om samen de televisie te veroveren met een quiz ‘De Mike & Thomas Show‘.

Naast de nieuwe kansen die Mike krijgt, blijft depressie een rol spelen in zijn leven. Mike Boddé brengt in 2010 het boek PIL uit. Een boek waarmee hij woorden geeft aan de allesverlammende ziekte die hem voor lange tijd in zijn greep hield.

Sinds 2016 is Mike huispianist en muzikale spin in het web bij Podium Witteman. 

In 2017 kwam zijn tweede boek uit: Tril; een autobiografie in geluiden.

Boekingen

'Mike Boddé draagt op de planken enkel mascolori schoenen.'

Mike Boddé -