Patrick Laureij, Rotterdamse cabaretier, Tegelijk macho en ontwapenend.
DELEN

Patrick Laureij

Vlijmscherp, kakelvers, innemend, eerlijk, Rotterdams.

Patrick Laureij, geboren in 1982, groeit op in Rotterdam-Zuid, IJsselmonde. In 2006 gaat hij voor het eerst het podium op. Hij is deelnemer aan de Rotterdamse Talent Night. Met slechts 4 minuten aan materiaal en wat geïmproviseerde grappen heeft Patrick zijn plek gevonden. Het voelt goed en het smaakt naar meer.

Patrick Laureij: “Ik wist niet wat ik deed, maar de zaal moest keihard lachen.”

Een jaar later doet hij mee aan het Knock Out Comedy Festival. Hij proeft en probeert op verschillende kleine podia, om vervolgens bij Toomler uit te komen. Hij wordt aan de hand genomen en leert langzamerhand de kneepjes van het vak. En het werkt, want in 2009 mag hij zich officieel lid van Comedytrain noemen.

“We zien een stoere ‘jongen van de stoep’ en tegelijkertijd een kwetsbare comedian.” (juryrapport Cameretten)

Lowlands

Patrick heeft inmiddels meerdere malen op Lowlands gespeeld, stond in het voorprogramma van Theo Maassen en is de winnaar van de publieks- en juryprijs van Cameretten 2013.

Hij is veelbelovend en heeft lef. Tegelijk macho en ontwapenend, maar vooral grappig.

2017 was een topjaar voor Patrick. Hij bracht samen met Top-Notch een LP uit, stond in een uitverkocht Paradiso, speelde bij Theo Maassen in het voorprogramma in Carre en mocht zelf ook een late night spelen daar. Daarnaast ontving hij een nominatie voor ‘Neerlands Hoop’ voor zijn debuutprogramma Dekking Hoog.

Patrick speelt vanaf april 2018 try-outs voor zijn nieuwe show. 

Volg Patrick ook op:
Facebook
Instagram
Youtube

Wat schrijft de pers

'Ik wist niet wat ik deed, maar de zaal moest keihard lachen.'

Patrick Laureij -