Patrick Laureij, Rotterdamse cabaretier, Tegelijk macho en ontwapenend.
DELEN

Patrick Laureij

Vlijmscherp, kakelvers, innemend, eerlijk, Rotterdams.

Patrick Laureij, geboren in 1982, groeit op in Rotterdam-Zuid, IJsselmonde. In 2006 gaat hij voor het eerst het podium op. Hij is deelnemer aan de Rotterdamse Talent Night. Met slechts 4 minuten aan materiaal en wat geïmproviseerde grappen heeft Patrick zijn plek gevonden. Het voelt goed en het smaakt naar meer.

Patrick Laureij: “Ik wist niet wat ik deed, maar de zaal moest keihard lachen.”

Een jaar later doet hij mee aan het Knock Out Comedy Festival. Hij proeft en probeert op verschillende kleine podia, om vervolgens bij Toomler uit te komen. Hij wordt aan de hand genomen en leert langzamerhand de kneepjes van het vak. En het werkt, want in 2009 mag hij zich officieel lid van Comedytrain noemen.

Cameretten

In 2013 won hij zowel de publiek- als juryprijs van Cameretten.

“We zien een stoere ‘jongen van de stoep’ en tegelijkertijd een kwetsbare comedian.” (juryrapport Cameretten)

Sindsdien speelde hij meerdere malen op Lowlands, stond in de voorprogramma’s van o.a. Theo Maassen, Fresku en Anouk in de Ziggo Dome en speelde hij een dubbelvoorstelling met partner-in-crime Daniël Arends.

Dekking Hoog

Zijn debuutshow Dekking Hoog werd een gigantisch succes. Hij stond in het voorprogramma van Theo Maassen in Carré en speelde een eigen latenightshow voor een uitverkocht Carré. Hij sloot zijn officiële tournee af met drie avonden in een uitverkocht oude Luxor Theater in Rotterdam en een uitverkocht Paradiso. De opname van de show in Paradiso verscheen, in samenwerking met Top-Notch, op een dubbelelpee.

Patrick is nu in het theater te zien met zijn voorstelling Nederlands Hoop.

Volg Patrick ook op:
Facebook
Instagram
Youtube

Tourdata Boekingen

'Ik wist niet wat ik deed, maar de zaal moest keihard lachen.'

-