Sander van Opzeeland, bekend van Comedytrain- Bunker Theaterzaken
DELEN

Sander van Opzeeland

Intelligente stand-up comedy van een innemende, tikje wereldvreemde persoon met nerdy bril die niet schroomt het publiek te wijzen op zijn tekortkomingen in het dagelijks leven.

In 1998 sluit Sander van Opzeeland (1969) zich aan bij de Comedytrain. Als schrijver en uitvoerder werkt hij voor tv-programma’s als Dit was het nieuws, Kopspijkers en Koefnoen. Voor de radio is hij columnist bij het radioprogramma Spijkers met koppen.

In 2007 zendt de VARA een tv-special van hem uit in de reeks ‘Comedytrain presenteert’. Tijdens het promoten van de uitzending geeft hij aan te stoppen met optreden.

Desondanks is hij in de zomer van 2009 één van de comedians, die als de Amsterdam Underground Comedy Collective, de Comedytrain vertegenwoordigen op het befaamde Fringe festival in Edinburgh (Schotland).

Terug in het theater

In seizoen 2013-2014 komt Sander terug in de theaters met zijn voorstelling I’m Back.

“In de voorstelling I’M BACK laat hij zien wat we al die jaren hebben gemist:  (…) Scherpe observaties, originele grappen. (…) Fijn dat Sander terug is.” (Volkskrant).

In seizoen 2014-2015 speelt Sander zijn voorstelling Kunst met een grote K. 

“Sander van Opzeeland is prettig tegendraads. Als hij de anti-comedy los laat, komt zijn mild absurdisme goed tot zijn recht. Volmaakt in een satirisch nummer over sociale media, in een mooi uitgesponnen vergelijking met de jaren tachtig, toen het nog vechten was om informatie en contact. Van Opzeeland is een interessante comedian.” (NRC ★★★)

In seizoen 2016-2017 stond Sander in de theaters met een korte tour Laten we het in godsnaam gezellig houden.

“Met fijnzinnig absurdisme bespot Van Opzeeland de bangmakerij na een aanslag” (Parool ★★★★)

Eind 2017 verschijnt de film Billy, het regiedebuut van Theo Maassen. Sander en Theo schreven het script voor deze film, waarin de Vlaamse acteur Bruno Vandenbroecke de hoofdrol speelt van buikspreker Gerard de Groot.

Boekingen

'Het is wel werk, maar het moet nooit voelen als werk.'

-