Stefan Pop, cabaretier en tekstschrijver, bekend van Toomler/Comedytrain
DELEN

Stefan Pop

Onschuldig, onuitstaanbaar en energiek.

Stefan Pop, geboren in Rotterdam in 1985, is pas vijftien jaar als hij voor het eerst optreedt in Toomler. Meteen een succes. Natuurlijk maakt hij eerst zijn school af. En natuurlijk gaat hij daarna eerst studeren. Maar voor Stefan is die ervaring op het podium niet meer weg te denken. Hij keert terug en wordt in 2005 lid van Comedytrain. Zijn onschuldige studentenlook is bedrieglijk. Hij kan hard uithalen, maar een moment later al weer vertederen met zijn mooie woorden.

Stefan: “Ik weet niet wat ik ervan vind, en ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik weet zeker dat wij er hetzelfde over denken.”

In 2009 maakt Stefan deel uit van een groep jonge comedians: Amsterdam Underground Comedy Collective. Samen vertegenwoordigen zij Comedytrain op ’s werelds grootste theaterfestival The Fringe in Edinburgh. In datzelfde jaar haalt hij de finale van het Leids Cabaret Festival. Stefan heeft de smaak te pakken. Hij is niet meer weg te denken uit de scène.

In 2010 presenteert hij zijn eerste avondvullende voorstelling. Zijn solocarrière is een feit. Maar er blijft iets kriebelen. Zijn drang om de buitenlandse stromingen te verkennen, krijgt vorm in zijn documentaire ‘Stefan Pop goes LA’. Hij proeft, hij probeert, hij struikelt, hij slaagt en hij is teruggekomen als een echte comedian.

Tekstschrijver

Stefan is een veelgevraagd tekstschrijver voor diverse tv-programma’s, hij programmeert jaarlijks in Toomler het Comedytrain International Summer Festival.

Van Stefan verscheen de verhalenbundel ‘Moet je nou eens horen’.

Stefan bedacht en schrijft het NTR-programma ‘Klikbeet’, samen met mede-comedians Alex Ploeg en Tex de Wit. Het programma draait vanaf 2017 op de Nederlandse televisie en released af en toe online een nieuwe sketch.

Boekingen