Thomas van Luyn, bekend van o.a. Cojones - Bunker Theaterzaken
DELEN

Thomas van Luyn

Kunstzinnig, muzikaal, wonderlijk, poëtisch en frivool.

Thomas van Luyn is geboren in 1968 in Kinshasa in Congo. Als kleine jongen wil Thomas natuurlijk hetzelfde worden als zijn vader; baas van de wereld. Althans, dat is de kinderlijke interpretatie van een baan bij een ontwikkelingshulporganisatie. ‘Baas’ klinkt veel beter. Achter zijn piano in de woonkamer droomt hij van een leven als beroemdheid.

Thomas van Luyn: “Angst dat het fout kan gaan. Dat maakt dat ik het goed wil doen. Ik hou van het gevoel wanneer het licht dooft en het geroezemoes verstomt, dat je dan wel moet, dat je er niet onderuit kunt.”

Na de middelbare school in Utrecht, gaat Thomas studeren. Geen succesverhaal, want de studies rondt hij niet af. Niettemin is het een goede tijd en ontmoet hij tijdens het studentenbestaan Mike Boddé.

Ajuinen & Look

Dit blijkt de juiste combinatie te zijn. Een samenwerking waar hij veel plezier van heeft. Samen vormen ze al snel de cabaretgroep Ajuinen & Look. De smaak van het creatieve theaterbestaan bevalt Thomas goed.

Wanneer Mike Boddé tijdelijk wegvalt, is het moment daar om een echte keuze te maken. Het theater en de televisie worden de thuisbasis van Thomas. Samen met Sanne Wallis de Vries speelt hij in het televisieprogramma Waskracht! van de VPRO. Later bedenkt en maakt hij met Mike de ‘Mike en Thomas Show’, ook voor televisie.

Elke BN’er

Thomas kan bijna elke BN’er naspelen en maakt goed gebruik van dit talent. Zowel op tv als in de theaters. Veelzijdig, briljant en verbaal.

Thomas LOVES SHOWBIZZ. Als presentator van ‘iets’ met glamour, is hij als een vis in het water (oa. Nederlands Film Festival).

Vanaf 5 maart 2018 presenteert hij de tv-quiz ‘De Tafel van Taal’.

Boekingen

 

'Ik hou van het gevoel wanneer het licht dooft en het geroezemoes verstomt, dat je dan wel moet, dat je er niet onderuit kunt'

Thomas van Luyn -