Tim Fransen, winnaar van Neerlands Hoop 2016 - Bunker Theaterzaken
DELEN

Tim Fransen

*** Let op! Vanwege de Corona-maatregelen gaan veel shows niet door. Mik op safe! En koop tzt een kaartje voor na de zomer. Na de zomer van ’21 gaat Kasper weer touren. Tourdata worden vermoedelijk begin juni online gezet. ***

Geestverruimend geestig, intelligent en scherp. 

Tim Fransen, de meest besproken debutant van de afgelopen jaren, wordt in 1988 geboren en groeit op in de Amsterdamse Bijlmer. In minder dan geen tijd is hij geworden wat hij altijd al wilde worden; schrijver, cabaretier en filosoof!

“Het filosofisch cabaret van Fransen is een echte noviteit; en zoals Fransen het doet, had het wel eerder uitgevonden mogen worden.”(NRC)

Tim Fransen heeft een onstuitbare drang om de wereld te begrijpen. Hij wil de mens ontdekken en begint aan psychologie. Daarna wil hij de mens in een context kunnen plaatsen en gaat verder met filosofie. Hij studeert cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam in beide studies. Zijn honger naar kennis en tekst wordt gevoed, maar dit blijkt nog niet genoeg. Tim verdiept zich steeds meer in cabaret. Hij doet mee aan wedstrijden en krijgt de kans mee te werken aan verschillende programma’s. Na het winnen van het Leids Cabaret Festival 2014, wil hij meer. Hij wil niet zomaar een stand-up comedian zijn. Tim wil de kennis uit zijn studies kunnen gebruiken in zijn ontdekkingstocht op het podium.

Tim Fransen: ”Mislukken en het daarna proberen te verhullen. Dat is wat ons tragische, maar wel heel komische wezens maakt, denk ik.”

René Gude

Tim Fransen raakt bevriend met de inmiddels overleden Denker des Vaderlands, René Gude. Samen met hem werkt hij verder aan de verdieping van zijn teksten. En dat werpt zijn vruchten af. Het publiek reageert lovend op zijn debuutvoorstelling. De ernst is de bron voor zijn humor.

René Gude noemde hem “het filosofisch talent van 2015”.

Tim heeft de ‘Neerlands Hoop’ 2016 gekregen voor zijn voorstelling ‘Het failliet van de moderne tijd’

Begin 2018 was hij samen met Patrick Laureij te gast bij Dit Was Het Nieuws. In datzelfde jaar gaat hij in première met zijn tweede avondvullende voorstelling Het kromme hout der mensheid’. Tim wint met deze voorstelling in 2018 de Poelifinario in de categorie ‘Engagement’. Hetzelfde jaar verschijnt ook zijn boek ‘Brieven aan Koos’ bij uitgeverij Das Mag. 

In 2019 schrijft Tim het essay voor de maand van de filosofie:  Het leven als tragiekomedie 

Volg Tim ook op:
Facebook
Youtube

Tourdata Boekingen

'‘Ik ben meer geïnteresseerd in de normale mens dan, om het zo maar even te noemen, de ziek mens. Met de normale mens is al genoeg mis, vind ik.‘'

-