Wim Helsen, Vlaamse cabaretier en presentator - Bunker Theaterzaken
DELEN

Wim Helsen

*** Pssst, het gerucht gaat dat Wim Helsen zijn zinnen heeft gezet op het maken van een nieuw theaterprogramma. Tourdata vermoedelijk in juni online. ***

Zot, spitsvondig, grandioos en onweerstaanbaar.

Wim Helsen, geboren in 1968 in Antwerpen, mag zichzelf doctorandus noemen in de Germaanse Filologie. Tot 2002 werkt hij als leraar Nederlands voor anderstaligen. Hij probeert alles uit. Werken als bankbediende, bandwerker, sociaal werker, cafébaas, tupperwareverkoper, bouwvakker, redactielid bij Radio 1 en gids bij een tentoonstelling. Hij rolt van de ene baan naar de andere.

Wim Helsen: “Als je kijkt naar wat mensen dagelijks allemaal moeten doorstaan, kun je constateren dat de druk enorm is. Daar komt mijn slag om de hoek kijken. De mensheid heeft mij nodig om gezond te blijven.“

Eén aspect houdt hij vast: de taal. Taal verweeft zich steeds meer in zijn interesses en in zijn handelen. In 1998 vormt hij samen met Randall Casaer het duo ‘Vrolijk België’. Drie jaar lang maken ze samen theater en winnen ze zelfs het Humorologiefestival. In 2002 is het eindelijk tijd voor Wim Helsen zelf. Hij gaat solo, maar neemt niet helemaal afscheid van Randall. Dit keer is hij de regisseur van Wim Helsen. En het pakt goed uit, want Wim Helsen wint met zijn eerste solovoorstelling meteen de Neerlands Hoop.

“Wim Helsen creëert een volstrekt eigen universum waar logica een heel andere lading krijgt. Hij betovert zijn toeschouwers en laat zien dat elk verhaal ook een keerzijde kent. Intelligent, spitsvondig, vreemd en zeer, zeer vermakelijk.” (Trouw)

Poelifinario

Alsof dit nog niet genoeg is, weet hij met zijn volgende voorstellingen de jury van de VSCD meerdere malen in te pakken. Hij is de eerste cabaretier die de Poelifinario voor twee programma’s achter elkaar in ontvangst neemt.

Wim Helsen vangt het publiek in zijn grenzeloze hersenspinsels.

In 2017-2018 presenteert hij al voor het derde seizoen op rij het tv-programma Winteruur op CANVAS, samen met hond Boris.

Boekingen

Wim Helsen scenefoto Spijtig Spijtig Spijtig
Fotograaf Clemens Rikken
scènefoto nieuwe voorstelling Wim Helsen
Wim Helsen première De Kleine Komedie

'Als je al je illusies kunt loslaten, krijg je pas echt ruimte voor plezier.'

-