Bunker theaterzaken, impresariaat van cabaretartiesten en theatermakers.
DELEN

Over Bunker

Bunker Theaterzaken is een zeer betrokken en actief impresariaat op het gebied van cabaret & autonome theatermakers. Onze cabaretiers zijn uitgesproken, authentieke en sterke persoonlijkheden met een verhaal.

Vanuit een sterke visie op het cabaret, op de theatersector en de rol van de media daarin, begeleiden we onze artiesten op zakelijk en artistiek vlak. Daarnaast is Bunker tv-producent van theaterregistraties en eigen tv-programma’s, waaronder het satirische Cojones (2014-2016).

BNNVARA Leids Cabaret Festival

Naast onze impresariaat-werkzaamheden, organiseren we ieder jaar het BNNVARA Leids Cabaret Festival. Hier krijgt jong cabarettalent een opstap richting een groter publiek en wellicht een professionele theatercarrière.

We vallen op theater, waarbij er voor de maker zelf ook iets op het spel staat en dat niet alleen vanuit het effect op de zaal is gemaakt.

 

Medewerkers

Helga Voets

directie

Geert Vriend

uitvoerend producent / Leids Cabaret Festival

Marleen Bouma

financiële administratie

Jolanda Mangert

financiële administratie

Paulien Everts

marketing & communicatie

Geertje Verberkt

prijs- en contractzaken / Cabarestafette

Rosa Scharloo

bureaumanager / Leids Cabaret Festival/ commerciële Boekingen

Vacatures

Hbo- stagiair(e) productie BNNVARA Leids Cabaret Festival

Stagiair(e) organisatie vanaf 1 september 2019 t/m februari 2020 (32-40 uur)

Productie stagiair(e) vanaf september 2019 t/m februari 2020 (32-40 uur)

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival (LCF) bestaat sinds 1978 en is al jaren één van de meest in het oog springende cabaretfestivals van Nederland en België en wordt geproduceerd door BUNKER Theaterzaken.

Het LCF is hèt festival voor jonge cabaretiers om door te breken. Bekende oud-winnaars zijn bijvoorbeeld Najib Amhali, Wim Helsen, Lebbis & Jansen, Tim Fransen, Micha Wertheim, Katinka Polderman, Sanne Wallis de Vries en Martijn Kardol.

Het festival probeert jonge cabaretiers/theatermakers te stimuleren door de deelnemers zowel voor, tijdens als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk is een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Wanneer?
Vanaf september hebben wij plek voor een enthousiaste productie stagiair(e) voor minimaal 32 uur per week. Uiteraard ook tijdens alle dagen van het festival (audities, workshopweekend, festival zelf).

Wat ga je doen?
Tijdens je stage ben je onderdeel van de organisatie van het Leids Cabaret Festival. Je doet allerlei ondersteunende productionele taken zoals;

 • Organisatie en werving rondom aanmelding;
 • Organisatie rondom audities en workshopweekend;
 • Het bedenken en uitvoeren van een marketing- en publiciteitsplan voor aanmelding en festival;
 • Meedenken en meewerken aan het social media-plan;
 • Secretariële klussen.

Wie zoeken wij?

 • een derde of vierdejaars student met een opleiding in de richting van eventmanagement, communicatie, kunst -en cultuur, theater
 • een harde werker: we doen veel verschillende dingen met een klein team, waardoor het soms aanpoten is, maar je ook veel leert;
 • een enthousiast, zelfstandig en stressbestendig type;
 • iemand met gevoel voor en kennis van (online) marketing en communicatie;

Wat bieden wij?
Een uitdagende stage waarbij je veel praktijkervaring zult opdoen binnen een jonge, informele organisatie. De stage is voor zes maanden voor minimaal 32 uur per week met een stagevergoeding. Uiteraard kun je ook naar de voorstellingen van al onze artiesten, bonus!

Woonplaats:
Amsterdam e.o.

Reacties:
Heb je interesse in deze stage? Stuur je motivatie en CV naar rosa@bunkertheaterzaken.nl

Voor meer informatie over deze stage kan contact worden opgenomen met:
BUNKER Theaterzaken | Rosa Scharloo 020-4899899.


Hbo-stagiair(es) marketing (junior medewerker)

Vanaf 1 september t/m februari 2020 (4 tot 6 maanden - minimaal 24 uur/week)

Studeer je Marketing, Communicatie of een verwante opleiding en heb je affiniteit met theater, cabaret en/of podiumkunsten? En wil je graag jouw kennis van social media graag uitbreiden en in de praktijk toepassen?

Dan hebben wij de stageplek voor jou. Vanaf september 2019 hebben wij weer plek op de marketingafdeling voor twee gedreven hbo’ers.

Je bent als stagiair(e) een zeer belangrijk onderdeel van ons team. Je bent het aanspreekpunt voor de artiesten, theaters en pers. Wij gaan jou alles leren over ons vak en je werkt mee aan alle marketing- en mediaplannen van het nieuwe seizoen.

Je belangrijkste taak is de (mede-)uitvoering van de marketingactiviteiten van Bunker.

Denk dan o.a. aan:

 • Het schrijven van nieuwsberichten voor op de website;
 • Het plaatsen van berichten op Facebook en Instagram;
 • Het bijhouden van het Tweetdeck (Twitter);
 • Het plaatsen van nieuwe video’s op YouTube;
 • Het (mee)denken over het uitbreiden/verbeteren van de social media-kanalen;
 • Het voeren van overleg over de verkoopstanden en het uitvoeren van daaruit voortvloeiende marketingsacties.

De wereld van (online) marketing verandert met de dag, elke nieuwe blik wordt door ons daarom altijd warm ontvangen.

Zie je een uitdaging in een plek met veel dynamiek en woon je in Amsterdam e.o.? Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet.

Werktijden:
24-32 uur per week

Reacties:
Heb je interesse in deze stage? Stuur een mail met CV aan paulien@bunkertheaterzaken.nl.

Meer informatie nodig? bel naar 020-4899899 en vraag naar Paulien.

Bereikbaarheid

Bunker Theaterzaken zit in Studio oh3 – een verzamelplaats voor creatief talent in Amsterdam Nieuw-West met (inter)nationaal gerenommeerde kunstenaars en creatieve gebruikers, die zich onder andere bezighouden met dans, fotografie, en design. Op de begane grond zit koffie & broodjeszaak Casa Sofia.

Ingang Bunker

Voor de ingang van Bunker Theaterzaken loop je, als je kijkt naar Casa Sofia, rechts om het pand.

Daar zie je een groen hek, met aan de rechterkant een kastje met de bel van Bunker Theaterzaken. Via de intercom laten we je weten dat we eraan komen om de deur open te maken. Geen gehoor? Dan kan het zijn dat onze bel stuk is. In dat geval kun je bellen naar 020-4899899, wij komen dan meteen naar beneden

Achtergrond

Bunker Theaterzaken is de voortzetting van Harry Kies Theaterproducties. Harry Kies theaterproducties is voortgekomen uit het Leids Cabaret Festival.

Voor de theatermakers die wij vertegenwoordigen behartigen wij de zakelijke en artistieke belangen. We zijn de organisator, verkopen de voorstellingen en onderhouden goede relaties met alle theaters en media in Nederland. Daarnaast produceren wij televisieregistraties van deze voorstellingen, produceren we het eigen satirische tv-programma Cojones en bestieren wij sinds jaar en dag het Vara Leids Cabaret Festival.

Sinds 1978 zoeken we met de intentie niet te vinden.

Bunker Theaterzaken is vernoemd naar het boek Dreams from Bunker Hill van John Fante. Het verhaal van Arturo Bandini die in Los Angeles woont, waar hij korte verhalen schrijft en worstelt met zijn carrière. Door te gaan werken voor Hollywood studio’s gaat het hem economisch voor de wind. Deze economische vooruitgang is de oorzaak dat hij zijn inspiratie, literaire integriteit en motivatie verliest. Uiteindelijk ontvlucht Bandini de oppervlakkige wereld van Hollywood.