DREEJKLEZOEW - André Manuel | Bunker Theaterzaken
DELEN

DREEJKLEZOEW

Datum Info Locatie Tickets
DEN HELDER
Theater De Kampanje
Tickets
DIEMEN
Theater De Omval
Tickets
HENGELO
Schouwburg Hengelo
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
APELDOORN
Theater & Congres Orpheus
Tickets
HOORN
Schouwburg Het Park
Tickets
NIJVERDAL
ZINin Theater
Tickets
GOUDA
De Goudse Schouwburg
uitverkocht
Tickets
TILBURG
Theaters Tilburg
Tickets
DELFZIJL
Theater de Molenberg
Tickets
LOCHEM
Schouwburg Lochem
Tickets
HOOFDDORP
Schouwburg De Meerse
Tickets
DRACHTEN
Schouwburg De Lawei
Tickets
DEN BOSCH
Verkadefabriek
Tickets
DEN BOSCH
Verkadefabriek
Tickets
AMERSFOORT
Theater/Congresc. de Flint
Tickets
VENLO
Theater de Maaspoort
Tickets
GOOR
Theater De Reggehof
Tickets
EINDHOVEN
Parktheater
Tickets
HAARLEM
Stadsschouwburg Haarlem
Tickets
COEVORDEN
Theater Hofpoort
Tickets
DEN HAAG
Diligentia
Tickets
ZEVENAAR
Het Musiater
Tickets
ULFT
DRU Cultuurfabriek
Tickets
HARDENBERG
Theater de Voorveghter
Tickets
WORKUM
C.C. De Klameare
Tickets
WEESP
Theaterpand Weesp
Tickets
STEENWIJK
De Meenthe
Tickets
UTRECHT
Stadsschouwburg Utrecht
Tickets
OLDENZAAL
Stadstheater De Bond
Tickets
HOOGEVEEN
De Tamboer
Tickets
HENGELO
Schouwburg Hengelo
Tickets
NAALDWIJK
WestlandTheater de Naald
Tickets
VENRAY
Schouwburg Venray
Tickets

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig

In zijn 16e solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.

DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

 

In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch godverdomme niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.

De pers over zijn vorige voorstelling De Onzen:

NRC

“De laatste jaren lijkt Manuel bezig met een triomfantelijke revanche, die hem vorig jaar zelfs de Poelifinario voor het beste cabaretprogramma opleverde. (…) De Onzen zet die lijn voort. Ook hier is Manuel weer de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede – waarop bij het publiek eerst de lach komt en daarna pas de vraag of de zojuist gedebiteerde kwinkslag eigenlijk een kern van waarheid bezit. Of juist de uitkomst is van een geraffineerde omdraaiing. Het is die desoriëntatie waarmee hij voortdurend de spanning creëert. (…) Een spervuur aan grappen waarin hij af en toe ook zichzelf niet spaart. “Ik ben een optimist”, zegt hij. “Bij mij zit de zaal altijd half vol.” Manuel is nu eenmaal geen pleaser, maar een pestkop.”

Volkskrant

"André Manuel gebruikt het podium precies waar het voor is bedoeld: een plek waar je de dingen onomwonden kan zeggen. “Het is lovenswaardig hoe hij actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat. Het zet je aan het denken.”

AD

“Jaren terug was Manuel de cabaretier met de meeste weglopers. Tegenwoordig heeft het publiek zich blijkbaar uitgekristalliseerd. (…) Ook in De Onzen neemt de inmiddels 51-jarige Manuel compromisloos stelling. Hij spaart niemand. De Theaterkrant schreef: ‘hij heeft niets anders dan zijn grote bek in de oorlog tegen de onverdraagzame religieuze gekkies en eindigt even aandoenlijk als strijdbaar: je moet ze keihard in hun smoel uitlachen.’ De Volkskrant vond het lovenswaardig hoe Manuel ‘actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat. Het zet je aan het denken.’ Ook hier is Manuel de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede. Een spervuur aan grappen waarin hij af en toe ook zichzelf niet spaart’, aldus NRC-Handelsblad. ‘Ik ben een optimist’, zegt Manuel. ‘Bij mij zit de zaal altijd half vol.”