Oudejaars 2018 - Dolf Jansen - Beeldenstorm | Bunker Theaterzaken
DELEN

Oudejaars 2018 – Beeldenstorm

Datum Info Locatie Tickets
GRONINGEN
De Oosterpoort & De Stadsschouwburg
Tickets
DELFT
Theater de Veste
Tickets
ROTTERDAM
oude Luxor Theater
Tickets
ZAANDAM
Zaantheater
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets

Vanaf 1 september speelt Dolf Jansen een Oudejaars, zoals eigenlijk elk jaar.

Oudejaars 2018 ditmaal. Het zou wel eens zijn 27e kunnen zijn, maar omdat niet alle kleitabletten uit de begintijd zijn ontcijferd, gaan we daar niet te veel aandacht aan besteden.

Beeldenstorm heet de voorstelling, een verwijzing naar discussies over standbeelden van Oud-Hollandsche Helden die wat minder heldhaftig waren dan we zouden willen. Het verwijst ook naar de centrale dichtregels uit deze voorstelling: …en de beeldenstorm vult elke avond je hoofd en je scherm.

Beeldenstorm is wat we elke dag, 24/7, over ons heen krijgen. Via oude en nieuwe media, socials en a-socials, fake news en breaking news, via de schermpjes van phone en tablet. En vergeet niet de tweets van bevriend staatshoofd D. Trump, een man die naar eigen zeggen een kruising is tussen een wereldleider, een topatleet en een goedgebouwde man.

Beeldenstorm geeft een beeld van wie we zijn, waar we zijn, waar we voor staan, waar we heengaan en of we een standbeeld verdienen. Een voorstelling met heel veel humor, poëzie en publieksparticipatie tot in de garderobe.

Beeldenstorm: beter gaat het niet worden in 2018…!

Regie: Jessica Borst

De pers over zijn vorige oudejaarsvoorstellingen:

Dagblad van het Noorden

“Prachtig, op het randje van briljant, de aanloop en de inzet van een ‘positief, blij verhaal van alleen maar goeie dingen’. (…) Geroutineerd in de aanpak van de zaal, hilarisch op dreef. (…) Jansen vuurt rake observaties af in het schijnsel van ‘Ouwejaar’. Hij breekt lansen. Onder meer voor gevoel en menselijkheid, ook in de politiek. Na 26 jaar maken ze hem niets meer. Geweldige, puur dodelijke grappen tekenen zijn geslepenheid en de contrasten die hij uitvent. In zijn improvisaties en in de slagvaardige omgang met het publiek in hij ronduit fenomenaal. Jansen is een man van fantasie en lef.”

Trouw

“De hogesnelheidscabaretier is wat tot rust gekomen misschien, maar er is genoeg te lachen. Jansen vertelt in zijn Oudejaars vooral een positief verhaal en weet zo vele onderwerpen een grappige draai te geven. IJzersterk.”

AD

“Jansen heeft zijn beruchte mitrailleurtempo inmiddels vertraagd, maar zijn publiek hapt soms nog steeds naar adem. Zijn toon is enigszins belerend, maar zijn grappen origineel en zijn observaties vaak raak. Virtuoos.”