De Oplossing - Erik van Muiswinkel - Bunker Theaterzaken
DELEN

De Oplossing

De Oplossing

In De Oplossing probeert Erik van Muiswinkel de ramen en deuren van zijn leven open te gooien. Maar lukt hem dat ook? Honderd minuten lang is hij afwisselend vader, kleuter, puber, ouwe lul, alfaman, betadromer, meester en discipel, in een stroom van enerverende en hilarische verhalen.

De Oplossing: terug naar de basis, opnieuw nadenken, huiswerk maken. Een cabaretvoorstelling in het Nederlands, Grieks, Italiaans en Zoeloe, voor ieder nieuwsgierig mens van tien tot honderd jaar.

Nu, met slechts 3 imitaties!  (In dienst van het verhaal.)

Poelifinario

Erik van Muiswinkel speelde sinds de scheiding van Diederik van Vleuten (2009) twee Oudejaarsconferences, drie toneelstukken en drie avondvullende solo-shows. In 2014 kreeg hij de Poelifinario voor Schettino!.

In maart 2017 behoorde Van Muiswinkel tot de intieme club van kiezers die de PvdA bleef steunen. In 2008 voerde hij actie tegen de Olympische Spelen van Beijing, en dat zal hij in 2022 weer doen. In 2016 nam hij na 18 jaar afscheid van zijn rol als Hoofdpiet in de NTR Sinterklaas-uitzendingen, als gevolg van de hoog opgelopen Zwarte Pietendiscussie.

De paar vrienden, die hij na dit alles nog over heeft, zoeken hem graag op in het instituut waar hij sinds 1985 liefdevol wordt opgevangen: het Theater!

De pers over ‘De Oplossing’:

Het Parool

“Met De Olieworstelaar maakte Erik van Muiswinkel voor het eerst een echt persoonlijk cabaretprogramma. Vol mooie verhalen, intieme twijfels en bakken zelfreflectie. Dat beviel blijkbaar prima, want de Oplossing gebruikt een soortgelijke formule.”

Theaterkrant

“Van Muiswinkel’s slimme verhandeling over ironie zet al zijn opmerkingen in een interessant, twijfelachtig schermlicht.”

BN/De Stem

"Met als enige rekwisiet een banaan ter ondersteuning van zijn vrolijk grimmige verbale geweld gaat de cabaretier anderhalf uur los. Ik hang aan zijn lippen” - Marjan Berk in BN/De Stem

Scènes

"Meesterverteller Erik van Muiswinkel duikt in ‘De Oplossing’ van het ene in het andere wetenswaardige verhaal en reflecteert op zijn leven en de tijdsgeest, daarbij puttend uit boeken van belang, zoals ‘De kleine Prins‘ (…) Neem daarbij het beeldend bewijs dat de mens letterlijk dicht bij de aap staat en de conclusie is dat ‘De Oplossing’ lekker luisteren en lachen is."

Leeuwarder Courant

“De cabaretier laat zien waar hij vreselijk goed in is: opmerkingen verdraaien en mensen daardoor op het verkeerde been zetten.”

Algemeen Dagblad

“Nee, satire is niet dood. De titel klinkt bijna arrogant maar in zijn nieuwe show ‘De Oplossing’ vraagt Erik van Muiswinkel zich ook af ‘wie hij nou eigenlijk is’. De komiek verpakt zijn boodschap slim: ‘Zonder goede grappen ben je nergens'."

Erik van Muiswinkel trailer De Oplossing