Buigt allen mee voor Drs. P - Bunker Theaterzaken
DELEN

Buigt allen mee voor Drs. P

Let op! Vanaf half augustus komen er meer meer speeldata online van de voorstelling Buigt Allen Mee Voor Drs. P

Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige.

Een intiem eerbetoon aan Drs. P 

Heinz Polzer was een van die zeldzame artiesten ‘zonder wie alles anders was geweest’. (Jeroen van Merwijk)

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest.

Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend zijn geworden.

Die schatkist moet verder worden uitgediept. Erik van Muiswinkel die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem voor zijn honderdste geboortejaar, het volle pond.

Schaal van P

Buigt Allen Mee Voor Drs. P brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen. Gespeeld in een kleine zaal is het een voorstelling op de Schaal van P. Een intieme, ironische en verwarrende voorstelling om bij te huilen van het lachen.

De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk . Voor iemand met zo’n naam zwaaien alle deuren open.

Erik, Guus, en Eriks gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen vijfentachtig minuten amusement die er als tien aanvoelen.

Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.

De pers over Buigt Allen Mee Voor Drs. P:

NRC

Bovenal is het een wonderschone ode aan een man die we node missen in het bekende gekrakeel.

AD

Een geslaagde hulde aan een fenomeen.

Dagblad van het Noorden

Artistiek hijst hij zich niet op de schouders van Polzer. Hij staat naast hem, maakt een haarscherpe karaktertekening en is tevens een schitterend vertolker.

Volkskrant

Erik van Muiswinkel slaagt erin de complexe teksten duidelijk over te brengen.

Theaterkrant

Honderd jaar is natuurlijk een mooie aanleiding om de Zwitserse taalvirtuoos te eren. En dat doet Erik van Muiswinkel op een geweldige manier in zijn programma Buigt Allen Mee Voor Drs. P.